Клюєв супроводжував Януковича і свідчив у Росії про «державний переворот»: лист ГПУ до ЦВК

02 июля 2019 г., 23:40:00   1640   0

Клюєв супроводжував Януковича і свідчив у Росії про «державний переворот»: лист ГПУ до ЦВК

Колишній глава Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Клюєв, якого Центрвиборчком зареєстрував кандидатом на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019-го, супроводжував президента-утікача з РФ до Криму й свідчив у Москві у справі про події у лютому на Майдані.

Про це йдеться в листі Генеральної прокуратури України до Центральної виборчої комісії, яке опинилось у розпорядженні Громадського.

У листі ідеться, що відповідно до свідчень, Клюєв супроводжував Януковича в період з 21 лютого 2014 по 23 лютого 2014-го при перетинанні останнім державного кордону України на гвинтокрилі та літаку, який належав РФ, у напрямку з території РФ до військової частини збройних сил РФ на території Автономної республіки Крим. 

Також у грудні 2016-го Клюєв свідчив у суді Москви «з метою визнання подій лютого 2014-го в Україні державним переворотом, а також у лютому 2017-го брав участь у телеефірі російського телебачення».

Водночас, у листі ідеться, що за даними Державної прикордонної служби України 1.01.2014 Клюєв А.П. вилетів з аеропорту Бориспіль рейсом Київ-Саллалах, а 11.01.2014 прибув звідти. Іншої інформації про перетинання державного кордону України Клюєвим у базах даних немає.

«Клюєв А.П. за сприяння органів влади РФ разом з Януковичем В.Ф. та самостійно мав можливість перетинати державний кордон України та Росії поза митним та прикордонним контролем для переховування від слідства та суду з метою уникнення кримінальної відповідальності», – зазначили в ГПУ.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте