Де сховатись Матіосу?

09 июля 2019 г., 22:05:00   1051   0

Де сховатись Матіосу?

Обрання Президентом України В. Зеленського поставило перед пристосуванцями при владі важке завдання – де сховатись, щоб втримати в руках хоча би частку владних повноважень, пересидіти часи кардинальної заміни влади, яка очікується після дострокових виборів українського парламенту. Таке завдання стоїть і перед видатним з пристосуванців при любій владі – А. Матіосом. 

У 2007 році щоб вислужитись перед Віктором Ющенком та керівником його Секретаріату Віктором Балогою він порушив кримінальну справу відносно тодішнього Міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Саме після цього розпочалась його карколомна і стрімка кар’єра, а Лавриновича відправили у відставку. 

Але вже у 2010 році, коли прийшов до влади Віктора Янукович і Лавринович знову повернувся до уряду, Матіосу, щоб залишитись у провладній орбіті, довелось вимолити в нього пробачення... 

Злі язики кажуть, що довелось навіть клякнути на коліна і сльозу пустити. Але допомогло! Був прощений, щоправда, довелось залишити солодку і вигідну посаду в Головному управління «К» СБУ, і певний час посидіти на нічого не значущій посаді радника голови Вищого адміністративного суду. 

З часом знайшов собі нового владного господаря і був узятий до адміністрації президента Януковича на досить впливову посаду. 

2014 року йому знову вдалось неможливе – в розпал подій на Майдані домігся відрядження з АПУ до СБ України. Кілька місяців тихенько пересидів без будь-якої посади, за цей час знову знайшов впливових покровителів у владі та був призначений заступником генерального прокурора

І ось знову зміна влади. Матіос добре розуміє, що за кілька місяців може бути звільнено усе керівництво генпрокуратури, в тому числі й він. 

Тому заздалегідь він спробував подати себе, як потенційного нардепа, але жодна політична сила не побажала включати його до прохідної частини списку. Бо одне його прізвище серед кандидатів здатне позбавити будь-яку партію 1-2 відсотків на виборах. А цього жодна політструктура собі дозволити не може навіть за великі гроші. 

Як не намагається він знайти підходи до команди нового Президента, його ніхто не хоче брати на яку значущу посаду - надто вже одіозна персона. 

За чутками, топтав доріжку навіть до СБУ, намагаючись підлаштуватись під тво голови відомства Івана Баканова - або заступником, або до найпривабливішого Главку «К». Утім, нове керівництво спецслужби, мабуть, не схотіло забруднюватись. 

Цікавий, і можливий варіант «парасольки» для Матіоса в Міністерстві оборони України нещодавно оприлюднив відомий інсайдерською інформацією Володимир Бойко. 

 

Диму без вогню не буває... 

У цей саме час Матіос також раптом згадав за свою військову присягу та військовий статус. 

 

Схоже на психологічну підготовку свого можливого переходу з ГПУ в МОУ. Йому потрібно пересидіти якійсь час будь-де, щоб зовсім не пропасти з влади. Без посади він ніхто. 

Генеральна інспекція Міністерства оборони завжди була місцем заслання неугодних або відстійником для непотрібних. Місце не хлібне, не престижне, але і таке підійде, якщо на більш значущі посаді не беруть. 

Степан Полторак, як і Матіос, вірні слуги Петра Порошенка. Загальна біда – втрата колишньої влади, об’єднує навіть колишніх опонентів. 

Тому Полторак в останні місяці перед неминучим звільненням міг би призначити його в інспекцію. У нового Міністра оборони теж не відразу до інспекції руки дійдуть. 

Буде час у Матіоса пошукати серед нової влади собі іншого патрона, якому продатись дорожче за нову посаду... 

Але обов’язковою умовою для цього є попереднє звільнення Матіоса генпрокурором з нинішньої посади. Луценко ще при владі, можна з ним спробувати вирішити питання про призначення на своє місце особисто відданої Матіосу людини і через того продовжувати фактично керувати військовою прокуратурою з інспекції МОУ. 

Усім відомо, що найближче оточення Матіоса у головній військовій прокуратурі є відданим особисто йому. Може при зміні генпрокурора такому "матіосику" вдасться певний час утриматись в посаді?! 

Проте, щось у «Толі-тепловізора» не склалось. 

Скоріш за все саме Юрій Луценко скрутив йому дулю і порушив задуману тим "оперативну комбінацію" із ховання у кущах в Міноборони. 

У кулуарнах давно розповідають про напружені стосунки між Луценком і Матіосом. Останньою краплиною, начебто, стала підозра у зливі Матіосом інформації щодо «Укроборонпрому» за обіцяну в майбутньому посаду генпрокурора. 

Жодному керівнику не сподобається, коли підлеглий за спиною копає йому яму... 

Відтак Полторак лише озвучив провал задуманого Матіосом гамбіту. Знайти привабливий «кущик» в МОУ, під якім можна було би пересидіти лихі часи, Матіосу поки що не вдалось. 

Є ще варіант загальними зусиллями зіштовхнути з посади Романа Трубу, якого Матіос вважає крадієм посади в нього. Раптом вдасться туди пролізти?! 

Матіос проявив себе, як "особа із хребтом", якій однаково гнеться в усі боки. Він здатен служити будь-якій владі і з легкістю змінює принципи залежно від того, кому служить. 

Тому слід чекати інших проявів пошуку зручного "кущику", де йому можна буде на певний час сховатись, щоб потім знову "перевзутись у повітрі"... і спробувати вхопити кусень влади. 

Чекаємо, чи знайде він того, хто не погребує забруднитись. 

Влада, як відомо, дуже брудна справа.

Анатолій Маркевич

resonance.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте