Пам’ятник Жукову в Харкові: УІНП просить відкрити кримінальне провадження

12 июля 2019 г., 21:22:00   1203   0

Пам’ятник Жукову в Харкові: УІНП просить відкрити кримінальне провадження

Український інститут національної пам’яті звернувся до Національної поліції та Генеральної прокуратури у зв’язку з відновленням пам’ятника в Харкові.

Про це УІНП повідомив у п’ятницю, 12 липня.

Згідно з заявою, Інститут просить поліцейських порушити кримінальне провадження та розслідування обставини відновлення погруддя, а Генеральну прокуратуру – звернутися до суду з позовом до Харківської міської ради і через суд домогтися демонтажу пам’ятника. 

В установі нагадують, що, згідно з законом про засудження комунізму і нацизму, комуністичною символікою є зокрема пам’ятники, присвячені людям, які обіймали керівні посади в комуністичній партії за часів СРСР.

«Георгій Жуков у січні-липні 1941 року обіймав посаду заступника народного комісара оборони СРСР, з серпня 1942 по червень 1945 року – першого заступника народного комісара оборони СРСР, у березні-липні 1946 року – заступника міністра збройних сил СРСР, з березня 1953 року по лютий 1955 року – першого заступника міністра оборони СРСР, з лютого 1955 року по жовтень 1957 року – міністра оборони СРСР. Таким чином, Георгій Жуков є особою, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР. Відповідно пам’ятник, присвячений Георгію Жукову, є символікою комуністичного тоталітарного режиму», – нагадують в Інституті.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте