Закупівля ліків через міжнародні організації призвела до більш ніж 5-кратної економії коштів — МОЗ

20 июля 2019 г., 19:45:00   1484   0

Закупівля ліків через міжнародні організації призвела до більш ніж 5-кратної економії коштів — МОЗ

Після запровадження системи закупівлі ліків для українців через міжнародні організації у Міністерстві охорони здоров’я зафіксували економію державних коштів за деякими препаратами у розмірі 85% — тобто більш ніж у 5 разів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Так, останні закупівлі, здійснені державним підприємством Медичні закупівлі України за підтримки низки міжнародних неприбуткових організацій, показали більш ніж п’ятикратну економію коштів.

«Наприклад, препарат триметоприм на виконання програм Глобального фонду ДП Медичні закупівлі України закупило за ціною 289 тисячі гривень за лот, тоді як очікувана вартість складала 1,9 мільйона гривень», — повідомляють у МОЗ.

Дані закупівлі ліків відбуваються через систему Prozorro коштом Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

«Наразі закупівлі лікарських засобів та медичних виробів здійснюються за підтримки таких міжнародних партнерів як USAID (проекти SAFEMed та TAPAS), UNDP, World Bank, МФ “Відродження” та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією», — йдеться у повідомленні МОЗ.

Там зазначають, що у майбутньому планують використати досвід закупівлі ліків за кошти міжнародних організацій у системі закупівлі ліків за кошти державного бюджету.

Раніше в уряді повідомляли, що закупівля ліків через міжнародні організації дозволила знизити ціну купівлі деяких ліків у 19 разів.

18 липня 2018 року стало відомо, що з 2019 року в Україні почнуть закуповувати ліки через систему Prozorro.

У Мінекономрозвитку повідомляли, що інтегрували систему електронних державних закупівель Prozorro з реєстрами Міністерства охорони здоров’я України.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я України планує розширити програму «Доступні ліки» препаратами з державних закупівель у 2019 році.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте