У Києві відкрилася виставка про добровольця зі США Марка Паславського. Він загинув на Донбасі

17 августа 2019 г., 23:02:00   706   0

У Києві відкрилася виставка про добровольця зі США Марка Паславського. Він загинув на Донбасі

У Києві відкрилася виставка «Нью-Йорк — Іловайськ: Вибір», присвячена пам’яті українця зі США Маркіяна Паславського з позивним «Франко», бійця добровольчого батальйону «Донбас», який загинув у серпні 2014 року в Іловайську.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Виставка відкрилась у Музеї української діаспори, серед її організаторів — цей музей, Музей Майдану, Музей історії Києва, родина і побратими Паславського. 

Відвідувачі експозиції можуть побачити основні етапи життя Паславського: він народився у США в родині вихідців з України, відвідував українську школу та був учасником організації «Пласт».

На виставці є родинні фотографії, особисті речі «Франка», передані музею його рідними. Експозиція буде відкритою до 20 жовтня.

Маркіян Паславський народився у Нью-Йорку в 1959 році, працював інвестиційним банкіром, закінчив військову кар’єру у званні майора армії США. Він переїхав до України наприкінці 90-х, заснував агрофірму «Росава-К» на Київщині.

Особисті речі Паславського: форма випускника військової академії West Point (США)

Паславський був активним учасником Революції Гідності, з початком війни пішов до батальйону «Донбас». Він загинув 9 серпня 2014 року в Іловайську. Похований у Києві на Аскольдовій могилі.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте