Суд зняв арешт із майна компанії, пов’язаної з ексміністром доходів і зборів Клименком

09 сентября 2019 г., 23:14:00   1318   0

Суд зняв арешт із майна компанії, пов’язаної з ексміністром доходів і зборів Клименком

Печерський районний суд Києва зняв арешт із нерухомості, рахунків і цінних паперів компанії «КУА «Ексельсіор», яка фігурує у справі ексміністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка. Про це пише «Слідство. Інфо» з посиланням на судову ухвалу.

Згідно з матеріалами справи, суд скасував арешт земельних ділянок площею близько одного гектара, двох будинків і недобудови в елітному селищі Козин під Києвом, а також трьох квартир у Києві й Донецьку, двох нежитлових приміщень і дев’яти машино-місць, зняв арешт із майже сотні рахунків та цінних паперів на банківських рахунках.

Це майно арештували в липні цього року й передали в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Досудове слідство здійснювала Головна військова прокуратура від червня 2014 року. Колишнього міністра доходів і зборів України підозрюють у створенні та участі в злочинній організації, відмиванні значних коштів у 2011—2017 роках, одержаних злочинним шляхом. У провадженні також фігурують четверо інших підозрюваних.

Офіційне слідство вважає, що «КУА «Ексельсіор» використовували для відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом.

За даними Генпрокуратури, щодо Олександра Клименка порушили кілька проваджень. Зокрема, за даними слідства, упродовж 2012—2013 років він заволодів коштами з держбюджету на суму 3,1 мільярда гривень шляхом незаконного відшкодування ПДВ на рахунки трьох фіктивних фірм. У цій справі Печерський районний суд Києва у серпні 2019 року заочно взяв ексміністра під варту.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте