«Аби підняти зарплати вчителям потрібно закрити школи»: Новосад озвучила несподіване рішення

03 октября 2019 г., 22:29:00   1409   0

«Аби підняти зарплати вчителям потрібно закрити школи»: Новосад озвучила несподіване рішення

Зростання заробітної плати педагогічним працівникам стане можливим, якщо піти шляхом «оптимізації шкіл». Як інформує replyua.net з посиланням на «Радіо Свобода», з відповідною пропозицією виступила очільниця Міністерства освіти і науки Анна Новосад.

У тому числі, вона наголосила, що у середньому вартість підготовки учня в Україні складає 21 тис гривень, а в малокомплектних школах – цілих 100 тис гривень. За словами міністра, саме за рахунок припинення функціонування малокомплектних шкіл стане можливим підвищення зарплати вчителям та облаштування кращого освітнього простору.

«Сума 100 тисяч гривень, на жаль, не означає, що якість освіти, яку отримує дитина, краща. Це цілком неефективне використання коштів. Саме тому потрібно працювати над мережею, її оптимізувати, робити так, щоб діти мали доступ до кращих шкіл», – сказала Новосад.

Раніше стало відомо, що на початку липня поточного року Кабмін схвалив реформу оплати праці педагогів із підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року. Однак згодом міністр освіти Анна Новосад повідомила, що освітню субвенцію на 2020 рік не збільшили, а тому вчителі не можуть розраховувати на зростання зарплати.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте