Рабінович заявив, що Південно-Східні регіони та Галичину Україні “подарував” СРСР

04 октября 2019 г., 20:42:00   1691   0

Рабінович заявив, що Південно-Східні регіони та Галичину Україні “подарував” СРСР

Народний депутат та співголова фракції “Опозиційна платформа – “За життя” Вадим Рабінович заявив, що Південно-Східні регіони наша держава “отримала” від Радянського союзу. 

Як повідомляє ІНФОРМАТОР, відповідний допис був розміщений на сторінці Рабіновича у соціальній мережі Facebook.

 

Співголова фракції “ОПЗЖ” розмістив у своєму дописі зображення з текстом, у якому (мовою оригіналу – ред.) йдеться:

“Выучите наизусть! В 1922 году в состав Союза Советстких социалистических республик Украина вошла без Харькова, без Херсона, без Одессы и без Донецка, без Луганска, ну и, конечно же, без Крыма. У Украины не было даже Львова.

Все эти земли Украина получила в составе “клятого” СССР”, – написано на картинці.

Користувачі соцмережі у коментарях вирішили нагадати Вадиму Зиновійовичу, як все було насправді. Нардепа закликали вивчити історію держави, де йому випала нагода стати членом парламенту.

Окремо вато виділити карту, яку надіслав користувач Юрій Оноприєнко. Вона ілюструє території, на яких більшість населення становили етнічні українці.

Редакція ІНФОРМАТОРа також вирішила відповісти на провокаційні та абсурдні твердження Рабіновича і персонально для нього підготувала невиличкий історичний лікнеп.

В період після революції 1917-го року на територіях, що перебували під юрисдикцією Російської імперії утворюються національні дежави, які вступають у протистояння як з рештками царської адміністрації, так і з більшовицькою владою, однією з таких стала Українська народна республіка, очолювана Центральною Радою.

9-го лютого 1918-го року більшовицька Росія підписує з урядом УНР Брест-Литовський мирний договір, яким визнає самостійність нової української держави. Її території простиралися від Брест-Литовська (нині Брест у Білорусі – ред.) до Луганська та від Стародуба (нині Брянська область Росії – ред.) до Перекопа і Одеси.

На цей же період припадають перемовини про приєднання і з Кримською народною республікою на правах автономії.

У 1918-му році після Листопадового чину утворюється Західно-Українська народна республіка (ЗУНР – ред.) зі столицею у Львові, а Кубанська народна республіка на федеративних засадах приєднується до Української держави гетьмана Скоропадського.

Весь цей час Радянська Росія намагалася усіляко протидіяти становленню та об’єднаню української державності, а на заході Українська Галицька армія боронить свою незалежність від Другої Польської Республіки та її територіальних притензії.

21 січня 1919-го року УНР та ЗУНР об’єднуються у єдину державу. Ця дата в Україні відзначається як державне свято День Соборності.

На Паризькій мирній конференції по завершенню Першої світової війни українська делегація декларує право на території розселення етнічних українців у Європі. Крим, Донбас, Галичина та Кубань – у переліку відповідних регіонів.

Однак саме агресія тоді ще не оформленої у СРСР більшовицької влади надії українського народу і зламала. Кубань, Південь та Наддніпрянщина – окуповані військами РСЧА (робітничо-селянської червоної армії – ред.), де проголошена Українська Радянська Соціалістична Республіка зі столицею у Харкові. Галичина і Волинь окуповані Польщею, Закарпаття – Чехословаччиною, а Буковина – Румунією.

Навіть, якщо відкинуті всі вище наведені факти, то і тут джерела Вадима Рабіновича для таких політично вмотивованих публікацій абсолютно безпідставні.

Якщо подивитися на історію формування території УРСР, то виявиться, що Радянський союз не тільки не “подарував” Україні південні та східні її регіони, а й забрав до РРФСР значну їх частину.

Забув чомусь співголова “ОПЗЖ” згадатиу своєму пості і про примусову колективізацію, три Голодомори, анексію Західної України за змовою з Третім Райхом, депортацію та політичні репресії, які також “подарував” українскому народові “клятий СССР”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте