США перекидають війська із Сирії до Іраку

20 октября 2019 г., 22:33:00   1208   0

США перекидають війська із Сирії до Іраку

Американські військові передислоковуються із Сирії до Іраку, де допомагатимуть місцевій армії протидіяти відродженню «Ісламської держави».

Про це повідомив міністр оборони США Марк Еспер, передає BBC.

За його словами, близько тисячі військових допомагатимуть Іраку, їх передислокують у західну частину країни упродовж декількох днів. 

Зазначмо, що раніше президент Дональд Трамп казав, що американські солдати повернуться додому.

У самій Сирії курдські сили та Туреччина вже звинуватили одне одного у порушенні домовленості про перемир’я. Так, Анкара повідомила про загибель одного та поранення ще одного солдата внаслідок курдської атаки.

Натомість колона курдських машин покинула місто Рас-ель-Айн, його вже контролюють протурецькі загони. Раніше курди звинувачували Анкару у тому, що вона не дає евакуюватися з цього міста.

Крім цього, спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, яка критикує рішення Трампа вивести війська з півночі Сирії, прибула до Йорданії для зустрічі з королем Абдаллой II.

«У зв’язку з поглибленням кризи у Сирії після вторгнення Туреччини наша делегація вступила у життєво важливі дискусії щодо впливу на регіональну безпеку, збільшення потоку біженців та небезпечних можливостей, які відкрились ІДІЛ, Ірану та Росії», — сказала вона.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
06 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте