РФ намагається через соцмережі втягнути українців у міжетнічні конфлікти

28 октября 2019 г., 23:54:00   813   0

РФ намагається через соцмережі втягнути українців у міжетнічні конфлікти

Служба безпеки України заявила, що блокувала спроби спецслужб РФ розхитати ситуацію в Україні через інспірування міжнаціональних конфліктів за допомогою соцмереж.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«За завданням російських “кураторів” мешканець Полтави в одній із заборонених соціальних мереж адміністрував п’ять інтернет-спільнот. Він розміщував на сторінках матеріали із закликами до молоді, зокрема неповнолітніх, приєднуватися до радикальних формувань», – йдеться в повідомленні Служби безпеки.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний отримував гроші з РФ від «адміністраторів шовіністичних спільнот, які контролюються спецслужбами країни-агресора».

Учасники груп, яких залучав інтернет-агітатор, начебто мали провокувати міжетнічні конфлікти через провокації представників національних меншин. У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України правоохоронці затримали полтавчанина у його помешканні.

За матеріалами СБУ рішенням суду його визнано винним у скоєнні злочину. Також до відповідальності притягнуто інших осіб, причетних до його діяльності.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте