У Гонконгу поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти протестувальників

02 ноября 2019 г., 23:26:00   1400   0

У Гонконгу поліція застосувала сльозогінний газ і водомети проти протестувальників

Поліція Гонконгу почала розганяти демонстрацію на підтримку збереження автономії регіону одразу після того, як в суботу, 2 листопада, колони протестувальників почали збиратися у парку Вікторії у центрі міста.

Як повідомляє DW, правоохоронці використовують для цього сльозогінний газ та водомети.

Мітинг, який так і не було узгоджено із владою, протестувальники називають «екстреним закликом» по допомогу для збереження автономії спеціального адміністративного району Китаю, який до 1997 року був колонією Великобританії. 

Активісти у масках та із парасольками рухались у напрямку парку Вікторії, співаючи британський та американський національні гімни та закликаючи світову спільноту допомогти у захисті автономії Гонконгу. Деякі з них вигукували заклики домагатися повної незалежності від Китаю. Офіційний Пекін вважає такі заклики протизаконними та обіцяє жорстоко боротися із ними.

Поліція ж після вимоги до протестувальників розійтися почала масовано застосовувати проти демонстрантів сльозогінний газ. Також повідомляється про щонайменше один «коктейль Молотова», кинутий з боку демонстрантів.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте