Європарламент ухвалив резолюцію про надзвичайний кліматичний стан

28 ноября 2019 г., 23:22:00   759   0

Резолюція про надзвичайний кліматичний стан


Європейський парламент 28 листопада ухвалив резолюцію, якою проголосив надзвичайний кліматичний стан у Європі та всьому світі, а також зобов’язав Європейську комісію вжити заходів для обмеження впливу глобального потепління.


Як повідомляє пресслужба Європейського парламенту, Європейська комісія тепер повинна у своїх фінансових і законодавчих рішеннях враховувати ціль обмежити зростання температури до 1,5°C.


Читайте також: "Тікати не буде куди!" Як у Києві влаштували Марш за клімат. ФОТО


Європарламент прийняв ще одну резолюцію, якою закликає ЄС розробити стратегію досягнення кліматичного нейтралітету до 2050 року – тобто переходу на екологічні стандарти та відновлювані джерела енергії.


Депутати також закликали всі країни ЄС поступово скоротити пряме й непряме фінансування підприємств, які використовують у своїй діяльності викопне паливо, до 2020 року.


Читайте також: Тисячі вчених з усього світу заявили про "надзвичайну кліматичну ситуацію" на Землі


Рішення Європейського парламенту ухвалено напередодні Кліматичної конференції ООН, яка відбудеться в столиці Іспанії Мадриді з 2 по 13 грудня.


Від ЄС у ній візьме участь делегація Європарламенту, а його глава Давид Сасолі виступить на офіційному відкритті заходу.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте