Ви навіть не підозрюєте: скільки цукру ми їмо насправді

10 декабря 2019 г., 21:48:00   1029   0

Скільки цукру ми їмо насправді


Людина з'їдає в середньому близько 40 кг цукру на рік, навіть не підозрюючи про це. Справа в тому, що цукор міститься не тільки в десертах, печиві та цукерках – його дуже багато в різних продуктах і стравах, багато з яких навіть не солодкі на смак.


Прихований цукор, тобто цукор, який неявно присутній у складі – дійсно велика проблема. Що ви можете робити, щоб контролювати його споживання?


Уважно читайте склад. Прихований цукор, якщо чесно, не такий вже і прихований – виробники завжди вказують його серед інгредієнтів. Тоді чому ми його не помічаємо? Через відволікаючі написи на етикетці, які змушують нас думати, що цукру в продукті немає. Так маркування, як "bio", "fitness", "healthy" та інші не гарантують, що в продукті немає цукру, тому завжди читайте склад – особливо йогуртів і граноли.


Ще один спосіб ввести покупця в оману – написати на етикетці, що продукт містить корисний замінник звичайного цукру, наприклад, кокосовий цукор. І нас не обманюють – в такому продукті дійсно є мізерна кількість альтернативного підсолоджувача, але основну солодкість йому все одно надає білий рафінований цукор. Ще один лайфхак: обирайте солодощі, в яких цукор не стоїть на першому місці в списку інгредієнтів, тому що першим завжди вказується інгредієнт, якого в продукті найбільше.


Читайте також: Медики оголосили вирок популярному заміннику цукру 


Не соромтеся з’ясовувати у офіціантів склад страв. Ви можете непомітно з'їсти кілька ложок цукру, коли їсте не вдома. Наприклад, кухарі часто додають цукор в томатний соус, тому, навіть коли ви замовляєте нешкідливу овочеву пасту, треба запитати у офіціанта, чи є в ній цукор. Підозрювати варто не тільки томатний соус: кухарі підсолоджують майже всі соуси і роблять це з корисливою метою – цукор підсилює апетит, і після однієї підсолодженої страви вам захочеться з'їсти все меню.


Цукор притупляє наші смакові рецептори. Як тільки ви відмовитеся від нього всього на 15 днів, рецептори очистяться, і ви почнете по-іншому відчувати смак продуктів.


Мої поради тим, хто хоче мінімізувати кількість цукру в своєму житті.


1.Викинути весь білий рафінований цукор і замінити його кокосовим.


На мій погляд, порівнювати білий рафінований цукор з кокосовим – те ж саме, що порівнювати водопровідну воду з водою з гірського джерела. Кокосовий цукор містить мінерали, які наповнюють організм. А білий цукор шкідливий для нервової системи. Для його засвоєння людині необхідні вітаміни групи В, а оскільки рафінад нічого подібного не містить, він краде вітаміни з м’язів, печінки, нирок, шлунка, серця, шкіри, очей, крові – звідусіль, куди добереться.


2.Збалансувати раціон, щоб в ньому була достатня кількість вуглеводів.


Бажання з'їсти солодке може бути сигналом того, що ви їсте недостатньо корисних вуглеводів. Наповніть раціон складними вуглеводами – макаронами з цільного зерна, нешліфованим рисом, гречкою, булгуром та іншими злаками – і потреба в цукрі відпаде сама собою.


Любов до білого рафінованого цукру не дарма порівнюють з наркотичною залежністю. Такий цукор викликає сплеск позитивних емоцій, за яким слідує різке погіршення стану, що змушує знову проковтнути що-небудь солоденьке. Коли я їла цукор, то непомітно для себе могла з'їсти десять цукерок за один раз. Але зараз при слові "цукор" в моїй голові виникає образ занадто рано постарілої жінки зі зморшками, поганими зубами і неприємним запахом шкіри.


Наслідки великої кількості цукру в раціоні:


– погані зуби, карієс,


– нестача вітамінів і мінералів,


– розхитана нервова система,


– збільшення числа вільних радикалів,


– передчасне старіння,


– ослаблення імунітету,


– порушення мікрофлори кишечника.


Читайте також: "Вітамінна бомба": як за допомогою одного напою зміцнити імунітет


Для себе я обираю здорову альтернативу білому рафінованому цукру:


– фініки та фініковий сироп – незважаючи на те, що їх вважають калорійними, фініки не містять "порожніх" руйнівних калорій.


– сироп топінамбура – має найнижчий глікемічний індекс серед підсолоджувачів, тому його навіть включають в раціон людей з цукровим діабетом.


Їсти солодке – не шкідлива звичка, а біологічна потреба. Цукор необхідний для функціонування нашого тіла і мозку. Лише пам’ятайте про те, в якій формі та якій кількості його споживати.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте