“Допоможіть мені дочекатись пересадки нирок”: 19-річний Ігор просить небайдужих про підтримку

17 декабря 2019 г., 23:31:00   1579   0

“Допоможіть мені дочекатись пересадки нирок”: 19-річний Ігор просить небайдужих про підтримку

Ігор Собчук із Шумщини (Тернопільська область) хворіє спадковим нефритом (запалення нирок). З трьох років хлопець відчайдушно бореться із хворобою. Кожних кілька тижнів хлопець повинен їздити у Білорусь, адже там він стоїть у черзі на пересадку нирок. Дорога обходиться у тисячі гривень. Крім того, Ігореві постійно потрібні дорогі препарати.

Про це пише видання “20 хвилин”.

“29 жовтня я знову приїхав з Мінська, де був у лікарні. Вже 8 місяців я в черзі на пересадку нирки і 2 роки на діалізі, – розповідає Ігор. – Лікарі нічого нового не сказали. Знову потрібно за три місяці їхати і дальше продовжувати приймати дороговартісні припарати. Таблеткова терапія триває вже понад півтора року.” 

Тричі на тиждень Ігор змушений проходити гемодіаліз (штучне очищення крові). Для цього треба їздити у Кременець. Та надія є. Держава вже виділила кошти на пересадку нирки в Білорусі, проте треба дочекатися черги. Весь цей час Ігор повинен приймати багато ліків, щоб підтримати своє здоров’я. Він просить усіх небайдужих допомогти коштами, адже їх дуже бракує.

“Я дуже надіюся, що мені вже скоро зроблять пересадку, але і після неї потрібно кошти на припарати на перші три місяці, – каже хлопець. – Потім мені обіцяють, що кошти почне видавати держава. Єдине, що це буде не орігінал, а замінники. Їх не рекомендують вживати в Мінську, але що ж зробиш. Зараз я прошу лише допомогти мені дочекатись пересадки.”

Наразі Ігор збирає кошти на лікування, та на наступну дорогу до Мінська.

“Я лікуюсь з трьох років. Нещодавно цілий рік я лікувався у  клініці “Охматдит” у Києві, місяць лежав у реанімації, – розповідає Ігор Собчук. – А коли виповнилося 18 років, мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання. Після гемодіалізу почуваюсь погано – тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру.”

Хлопець каже, що відколи розпочав збір коштів – отримав підтримку сотень людей. Серед яких – зовсім незнайомі.В розмові Ігор просить передати слова вдячності всім, хто допомагає йому. Зараз Ігор не має можливості навчатись, адже здоров’я не дозволяє. Він каже, що мріє колись стати кухарем.

Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у “ПриватБанку”: 4149499115367490 (Собчук Ігор Ігорович). Телефон: 097 749 97 67

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте