У Дніпрі вулицю назвуть на честь Аміни Окуєвої

24 декабря 2019 г., 23:56:00   982   0

У Дніпрі вулицю назвуть на честь Аміни Окуєвої

Комісія з перейменувань при міській раді Дніпра затвердила найменування однієї з вулиць міста на честь жінки-добровольця Аміни Окуєвої.

Про це у вівторок, 24 грудня, розповіла директорка департаменту соціальної політики мерії Дніпра Юлія Дмитрова у коментарі “Радіо Свобода”.

За її словами, раніше на честь Окуєвої хотіли перейменувати вулицю Тополину, однак ініціатива не була підтримана на громадських слуханнях жителями.

Наразі для найменування обрали іншу вулицю в Амур-Нижньодніпровському районі міста – нову, яка поки не мала імені. У мерії вважають, що для ухвалення такого рішення не потрібне проведення громадських слухань.

“Комісія ухвалила, проголосувала, тепер рішення буде винесене на сесію, але це вже формальності, фактично найменування вулиці вирішено”, – сказала Дмитрова.

2018 року одну з вулиць Дніпра перейменували на честь командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув в лютому 2015 року в боях під Дебальцевим. На цій вулиці йому відкрили пам’ятний знак.

Обоє – Аміна Окуєва й Іса Мунаєв – поховані на мусульманській частині цвинтаря під Дніпром.


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте