Українська енергосистема стане частиною європейської у 2023 році, – Гончарук

31 декабря 2019 г., 11:42:00   927   0

Українська енергосистема стане частиною європейської у 2023 році, – Гончарук

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про те, що у 2023 році українська енергосистема має стати частиною європейської енергосистеми.

Про це прем’єр заявив в ефірі програми “Сьогодні”.

“Необхідні документи вже підписані, просто треба над цим працювати. Ми сподіваємося, що у 2023 році це об’єднання мереж, української та європейської, вже станеться. Це дасть нам можливість, в тому числі і нашій атомній генерації, навіть експортувати електроенергію, і на цьому заробляти. Зараз, насправді, проблема експорту з Білорусі значно перебільшена. Відверто кажучи, там не такі великі обсяги”, – заявив прем’єр. 

За словами Гончарука, українська енергосистема довгий час була поєднана з російською, з білоруською та молдавською. Однак приєднання до європейської енергосистеми передбачає відмову від єдиної енергосистеми з Росією і Білорусією.

“Для того, щоб приєднатися до європейської мережі, нам доведеться відрізуватися від російської і білоруської. Ми від цього нікуди не дінемося, і це історичне рішення вже прийнято. Тобто, до цього ми вже поступово до цього йдемо”, – додав прем’єр.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте