Як виглядають новорічні ялинки в обласних центрах України

31 декабря 2019 г., 20:28:00   979   0

Як виглядають новорічні ялинки в обласних центрах України

Завтра розпочинається не лише новий рік, але й нове десятиліття. Давайте помандруємо Україною і подивимось, як виглядають головні ялинки обласних центрів нашої країни.

Вінниця

Святкова ялинка засяяла у Вінниці 19 грудня, вона знаходиться у Центральному міському парку. До речі, цього Вінниця потрапила до книги рекордів України у категорії: «Відкриття найвищої і немаючої аналогів в Україні металоконструкції у формі Новорічної ялинки з обертовим механізмом. Висота – 29 м, довжина по нижньому діаметру – понад 16 м, а вага – понад 75 тонн».

Поряд з новорічною красунею працює резиденція зимових чарівників Святого Миколая та Санта-Клауса.

Дніпро

У місті є декілька новорічних локацій. Головна ялинка знаходиться на площі Героїв Майдану. Урочисте відкриття відбулось 21 грудня. Поряд працює великий ярмарок з фотозонами. Як і минулого року, в Дніпрі відкрили ковзанку під відкритим небом, щоправда цієї зими вона платна. Святкові ялинки відкриті також у інших районах міста.

Краматорськ

З 2014 року обласним центром Донецької області є місто Краматорськ. Цього року головна ялинка була відкрита 19грудня. Вона розташована на площі Миру.

Житомир

Епіцентр новорічного настрою в Житомирі знаходиться в центрі, на майдані ім. С. Корольова. Там 19 грудня засяяла головна ялинка міста. На Майдані також працює різдвяний ярмарок, є цікаві фотозони. Дітлахи з батьками можуть завітати до резиденції Святого Миколая. 

Запоріжжя

На Фестивальній площі в місті відкрився Новорічно-різдвяний фестиваль. Запорізька ялинка має висоту 25 метрів, вона яскраво сяє і дарує святковий настрій всім гостям Різдвяного містечка. Поряд з нею працює парк атракціонів, фудкорт, вертеп та велика ковзанка під відкритим небом.

Івано-Франківськ

Ялинка в Івано-Франківську засяяла 13 грудня, на день Святого Андрія. Цього року вона дивує містян своєю оригінальною ілюмінацією. На ялинці з`являються різні фігурки тварин та пташок. Крім того, ялинки встановлені також у інших районах міста.

Київ

Головна ялинка країни традиційно встановлена на Софійській площі. Вона була відкрита 19 грудня, на свято завітав міський голова та святий Миколай. Головним тематичним героєм свята на Софійській площі цього року обрали казкового Лускунчика – як символ перемоги добра над злом. 

«Чотири королівства» чекають гостей на свята на площі: перше — «Королівство подарунків», де можна придбати традиційні новорічні сувеніри та іграшки. Друге — «Королівство смаку» – фудкорт на самій площі та вздовж Володимирського проїзду. Та ще два королівства: «Королівство лайків» – найрізноманітніші фотозони, та «Королівство розваг» – казкова зона для дітей із «Полярним експресом».

Головна ялинка країни цього року заввишки понад 20 метрів. ЇЇ прикрашають близько тисячі найрізноманітніших іграшок та 4 кілометри гірлянд. А охороняють «новорічну королеву» вірні вартові – великі фігури лускунчиків та українських козаків.

Кропивницький

Ялинка у Кропивницькому встановлена на площі Героїв Майдану, вона запалила свої вогні 19 грудня. Поряд знаходиться резиденція Святого Миколая та вирує різдвяний ярмарок. 

Сєвєродонецьк

З 2014 року обласним центром Луганської області є місто Сєвєродонецьк. Новорічна ялинка цього року запалала вогнями 16 грудня на площі Миру. 

Луцьк

Новорічна ялинка з двома верхівками у Луцьку була відкрита 19 грудня на Театральному майдані. Вона прикрашена у золотих тонах. На свято пластуни принесли Віфлеємський вогонь. 

Львів

У Львові, на площі перед Оперним театром 18 грудня святковими вогнями урочисто підсвітили головну ялинку міста. Також відбулась передача Вифлеємського вогню миру мешканцям Львова та святковий концерт.

Святкове дерево, висотою 17,5 метрів, у центрі Львова встановили ще 11 грудня. Впродовж тижня її прикрашали: цьогоріч майже не використовували іграшки, а зробили акцент на освітленні. Прикрасили її минулорічною ілюмінацією — у стилі класичному, стриманому і, водночас, вишуканому, європейському.

Новинкою у цьогорічному прикрашанні міста до новорічно-різдвяних свят є два 8-метрові ангели, які є аналогами лондонської святкової ілюмінації. Ангели на вулицях Галицькій та Сербській, які стануть новими локаціями для святкових фото всіх охочих.

Миколаїв

Увечері 19 грудня у Миколаєві засвітили вогні на міській ялинці. 22-метрову новорічну красуню встановили на Соборній площі. Тоді ж розпочало роботу новорічне містечко – будиночки, де можна зігрітися гарячими напоями та смаколиками, атракціони, льодова ковзанка, а також багато інших цікавинок.

Як і минулого року, площу прикрасили ілюмінацією: влаштували тунель з підсвічуванням, казкову упряжку Діда Мороза, величезний подарунок, фігурки оленів та сніговиків.

Одеса

Традиційно в День Святого Миколая, 19 грудня, яскравими вогнями засяяла головна новорічна ялинка міста.

У цей святковий день дитячі творчі колективи підготували для одеситів і гостей міста яскраву концертну програму, а діти отримали солодкі подарунки від Святого Миколая.

Містечко тварин в цьому році розмістилось на території Стамбульського парку, Потьомкінські сходи також прикрашени численними фотозонами.

На Думській площі біля головної ялинки гостей зустрічають персонажі новорічної казки «Лускунчик». Одесити і гості міста можуть побачити Мишачого короля, його трон, балерину і, звичайно, самого Лускунчика. 

Полтава

Головна ялинка Полтави засяяла вогнями 19 грудня. Це 20-метрова зелена красуня із шатром, осяяним тисячею вогнів, що стала яскравою прикрасою історичного центру Полтави. Довкола неї — невисокий паркан, який теж сяє барвистими гірляндами. А поруч розміщені казкові новорічні герої та святкові декорації.

Також для полтавців та гостей міста почав діяти тематичний ярмарок по вул. Соборності, де розташували 8 різдвяних будиночків із різними гарячими напоями, солодощами чи сувенірами. 

Рівне

Новорічна ялинка у Рівному засяяла 19 грудня. Вперше за останні 5 років на новорічному дереві з’явилась нова ілюмінація, а на майдані Незалежності – інсталяція «2020».

Ялинка жива, її місту подарувало одне з приватних підприємств. 

Суми

19 грудня в Сумах було урочисто відкрито ялинку. На церемонії місту Пластуни передали Віфлеємський вогонь миру.

Тернопіль

В Тернополі головна ялинка стоїть на Театральному майдані. цього року у Тернополі встановлена штучна ялинка висотою 18,5 м, прикрашена 3D-ілюмінацією з різноманітними  світловими функціями. Святковими вогнями у місті засвітилися також водограї та вулиці Гетьмана П. Сагайдачного, В. Чорновола і Валова.

Святкові вогні на ялинці засяяли 19 грудня. Під час святкування на Театральному майдані лунали колядки,віншування, а також для присутніх виступали місцеві музичні гурти та мистецькі колективи.  

Ужгород

Цього року 14-метрову ялинку в центрі Ужгорода, яку подарували жителі вулиці Лайоша Кошута, прикрашають майже пів тисячі кульок білого, жовтого, срібного та червоного кольорів, понад 400 метрів гірлянд.

У пішохідній частині площі – будиночки з сувенірами, новорічними прикрасами, солодощами, сиром, м’ясними і ковбасними виробами тощо. Облаштували і святкову фотозону, де можна зробити світлини на згадку про Ужгород. Ще одна локація, де охоче фотографуються – арка з яскравим сніговиком на вході з площі на пішохідний міст. 

Харків

На площі Свободи 19  грудня запалила вогні головна ялинка Харкова. Інсталяція «Зоряне небо» веде до головної міської ялинки, висота якої – рекордні 40,5 м. Ялинку прикрашають близько 60 світлових кристалів, 70 світлодіодних куль, близько 200 іграшок у вигляді подарункових коробок, 700 куль і декоративних бус, 500 страбоскопів. На верхівці виблискує зірка 3х4 м, а внизу встановили чотириметрового Діда Мороза з саньми.

Херсон

Ялинку в Херсоні встановили біля меморіалу на честь херсонців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.

Саме місце розташування викликало суперечки серед містян. Частина жителів вважає, що таке сусідство неприйнятне, бо поруч зведуть і різдвяне містечко – для розваг місцевих жителів та гостей.

Там же будуть будиночок Святого Миколая, а також ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Хмельницький

1 грудня у Хмельницькому стартував Різдвяний ярмарок. Разом з відкриттям ярмарку засяяла вогнями й головна новорічна ялинка міста. Хмельницький став першим містом в Україні, яке засвітило новорічну ялинку.

Різдвяне містечко знаходиться в центрі міста на площі біля кінотеатру Ім. Тараса Шевченка. 

Черкаси

На Соборній площі, 19 грудня, відкрили головну новорічну красуню Черкас.

Цьогоріч новорічне деревце, висота якого становить 18 метрів, прикрасили гірляндою та іграшками. Ялинка є штучною. 

Чернігів

У Чернігові у День Святого Миколая, урочисто відкрили Казкове містечко «Fairy-Winter». А Головна Ялинка міста засяяла новорічними вогниками.

Після привітань міському голові Ангелик передав Віфлеємський вогонь миру, а на головній ялинці міста урочисто запалили святкові вогники. 

Цікаво, що цьогорічну ялинку знайшли на подвір`ї одного з містян.  Власник 27-метрового дерева звернувся до зеленого господарства з проханням спиляти ялинку, бо півстолітнє дерево своїм корінням почало руйнувати будинок. 

Новорічну красуню встановили на Соборній площі. Дизайн виконаний у золотих, срібних та білих кольорах. На дереві є сніжинки та 3D-гірлянди.

Автор: Марина Пєтушкова

Для Інформатора

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте