Понад 1000 льотних змін та 10 000 годин нальоту: авіація Повітряних Сил підбиває підсумки роботи за рік

31 декабря 2019 г., 20:06:00   1121   0

Понад 1000 льотних змін та 10 000 годин нальоту: авіація Повітряних Сил підбиває підсумки роботи за рік

Інтенсивність польотів авіації Повітряних Сил щорічно зростає. І 2019 й не став винятком. Авіаційні підрозділи провели понад 1000 льотних змін із загальним нальотом понад 10000 годин. Льотні зміни проходили як вдень, так і вночі в різних метеоумовах.

Про це пише НПП.

Екіпажі тактичної і транспортної авіації вчилися виконувати завдання як самостійно, так і в складі пар, ланок, ескадрилій і груп тактичного призначення. Завдання максимально складні. 

Основна увага в підготовці екіпажів приділялася питанням бойового застосування. Льотний склад виконав майже 9500 їх практичних видів: повітряні бої, перехоплення, бомбометання, тактичні й практичні стрільби по повітряних і наземних цілях, подолання системи ППО тощо.

Відбулися чотири льотно-методичні збори та кілька тактичних навчань. Таким високим показникам сприяла, зокрема, достатня кількість пального: в цьому році жодна авіабригада не відчула брак паливо-мастильних матеріалів.

Крім того, сили та засоби авіації виконували завдання в інтересах підготовки інших видів. Всього у 2019 році близько трьох десятків навчань проходили у взаємодії з Сухопутними військами, ВМС і десантно-штурмовими військами. Це дозволило поліпшити взаємодію між штабами авіаційних бригад і підрозділів інших видів ЗСУ.

Триває робота по відновленню авіатехніки. Підрозділи регулярно отримують відновлену або модернізовану техніку та озброєння, значна кількість якої раніше перебувала на зберіганні. У авіабригади після заводського ремонту надійшло понад два десятки повітряних суден. Наприклад, в листопаді і у грудні авіатори отримали 4 винищувачі МіГ-29, які пройшли комплекс ремонтно-відновлювальних робіт на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі.

Активно нарощується і підготовка авіаційних кадрів. Значна кількість пілотів виконали залікові вправи та підвищили власну кваліфікацію. Також у війська прийшла досить підготовлена молодь. Все завдяки триступеневій системи льотної підготовки курсантів, введеної в ХНУПС імені І. Кожедуба. На момент випуску з ВНЗ молоді льотчики вже мають кваліфікацію «льотчик 3 класу», понад 200 годин нальоту, бойовий досвід пусків керованих ракет.

Після відновлення навичок на штатних офіцерських посадах в авіаційних бригадах, зможуть заступати на бойове чергування в системі ППО країни.

Крім збільшення інтенсивності тренувань на вже знайомій техніці, військовослужбовці активно освоюють нову. Зокрема, кілька фахівців Повітряних Сил успішно завершили навчання з експлуатації та обслуговування турецьких оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2. У січні 2020-го на цих комплексах сплановано заходи бойової підготовки.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте