Gazeta Polska Codziennie: Санкції США можуть на довго заморозити "Північний потік-2"

02 января 2020 г., 22:41:00   1174   0


Американські санкції проти компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2", можуть на довго паралізувати цілий проект. Такої думки експерт з питань енергетики Вільного університету в Берліні Томас О'Доннелл.


"В цій ситуацій Дональд Трамп може стверджувати: "Бачите, це я займаю тверду позицію, це я друг України", – сказав аналітик Gazeta Polska Codziennie.


Читайте також: "Північного потоку-2" ще довго не буде. Три висновки із запитанням до влади Зеленського


На його думку, все вказує на те, що підписана в понеділок угода між "Газпромом" і "Нафтогазом" про транзит газу впродовж п'яти років - це великий успіх саме адміністрації у Вашингтоні. Якби не санкції проти компаній, які беруть участь в побудові "Північного потоку-2", які ухвалив Конгрес й підписав американський президент, то російський газ в Європу міг би дуже скоро перестати текти через українську територію.


Читайте також: Без труб Россия – труп


Якби швейцарська компанія Allseas не відкликала свої кораблі з будівництва "Північного потоку-2" через загрозу санкцій й закінчила прокладання труб у найближчі тижні, то Москву було б неможливо змусити піти на домовленості про транзит через Україну на кілька років.


Приблизно в середині 2020 року Росія почала б транспортувати свій газ в Німеччину через новий газопровід на дні Балтійського моря. Але все склалося так, що план Володимира Путіна щодо виключення України з ланцюга поставок російського газу в Європу провалився.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте