Влада намагається поставити журналістів у «стійло», – Ляшко

22 января 2020 г., 23:44:00   1496   0

Влада намагається поставити журналістів у «стійло», – Ляшко

Влада намагається впровадити свої законодавчі ініціативи щодо ЗМІ, аби поставити журналістів у «стійло». Про це в ефірі програми “HARD з Влащенко” на телеканалі ZIK заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Це ідіотизм. Це не закон про ЗМІ, а закон про цензуру. Влада боїться незалежні ЗМІ і намагається поставити журналістів у «стійло». А тих, хто не хоче ставати у «стійло», вони хочуть залякати. Я це проходив на своїй шкірі. У 1998 році проти мене порушили кримінальну справу за наклеп.

У Кримінальному кодексі була стаття «за наклеп», передбачала до 5 років тюрми. Прокурори в Оболонському суді мене звинувачували у наклепі на тодішнього виконувача обов’язків прем’єр-міністра України Василя Дурдинця… Прокурор в Оболонському суді просив 3 роки тюрми за статтю у газеті «Свобода» і обмеження права займатися журналістською діяльністю на 3 роки. Я дійшов до Європейського суду і виграв цю справу. Але поки я дійшов через 8 років і виграв у Європейському суді, хто мені 8 років життя поверне? А сьогодні влада знову намагається залякати журналістів кримінальною відповідальністю», – прокоментував політик законодавчі ініціативи влади щодо медіа. «Це все штучно, вони не тим займаються.

Міністр культури займається питанням відповідальності для журналістів! Міністр культури нехай вигризає зарплати для працівників культури, які за копійчані зарплати працюють! Оце має бути місія міністра, а не придумувати кримінальну відповідальність для ЗМІ», – додав Ляшко.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте