Призначення Кудерчук головою Держкіно – це “знущання з українського кіно”: реакція соцмереж

30 января 2020 г., 23:49:00   1494   0

Призначення Кудерчук головою Держкіно – це “знущання з українського кіно”: реакція соцмереж

У середу, 29 січня, головою Держкіно призначили заступницю голови Запорізької обдержадміністрації Марина Кудерчук.

Призначення одразу спровокувало скандал, адже кінокритики і журналісти наголошують, що у Кудерчук немає необхідної кваліфікації, і згадують, що у 2017 році, коли вона працювала в муніципальному кінотеатрі ім. Довженка, цей кінотеатр відмовився показувати історичний фільм про героя УПА в День Незалежності, пише “НВ”.

Коментуючи призначення Кудерчук на посаду голови Держкіно, журналіст і футбольний оглядач із Запоріжжя Володимир Миленко наголосив на низькому рівні навчального закладу, який зазначений у біографії нової очільниці Державного агентства України з питань кіно. 

На сайті Запорізької облдержадміністрації зазначено, що вона закінчила Бердянський інститут підприємництва (пізніше був перейменований у ТОВ Бердянський університет менеджменту і бізнесу), отримавши там спеціальності економіста (2004 рік), маркетолога (2008 рік) і юриста (2013 рік). 

“Для тих, хто не в курсі – в Запорізькій області в оголошеннях про вакансії навіть спецом вказували “Диплом БІП (Бердянський інститут підприємництва, – “Н”) не пропонувати“. Бо це не вуз, це просто кантора, куди ти привозиш кілька разів на рік бабло і у підсумку отримуєш бомажку, тобто диплом”, — написав Миленко у фейсбуці.

У 2001 — 2002 роках Кудерчук працювала менеджером і юристом у ТОВ “Агросинтез-Холдинг” в смт Михайлівка Запорізької області, звідки вона родом.

У 2003 році вона почала працювати в податковій інспекції Запоріжжя і Запорізької області. З 2003 по 2012 рік пройшла шлях від податкового інспектора до головного державного податкового ревізора-інспектора відділу супроводу особливо важливих перевірок управління податкового контролю податкової служби в Запорізькій області.

У серпні 2013 року, після майже року перерви у трудовій діяльності, Кудерчук починає працювати в Департаменті екології природних ресурсів Запорізької ОДА — спочатку як головний фахівець одного з відділів. Пізніше вона по черзі по кілька місяців очолює два відділи департаменту, стає головним спеціалістом-юрисконсультом юридичного сектору Державної екологічної інспекції та очолює один із її відділів.

З вересня 2014 по лютий 2016 року Кудерчук не працює, а вчиться на денному відділенні Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при президенті України.

У березні 2016 року вона на рік повертається до Державної екологічної інспекції – як завідуюча сектору організаційно-аналітичного забезпечення взаємодії із громадськістю та ЗМІ.

Лише у березні 2017 року у Марини Кудерчук з’являється перша робота, пов’язана з кіно – посада заступниці директора комунального кінотеатру ім. Довженка Запорізької міської ради. У лютому 2019 року вона обіймає посаду директора цього кінотеатру.

Однак вже у листопаді 2019 року у Кудерчук з’являється нова робота, яка не має прямого відношення до кіно, — заступниці голови Запорізької ОДА.

Колишній перший заступник голови Держкіно, журналіст Сергій Неретін вважає, що інші кандидатури на посаду очільника агентства достойніше продовжили би розпочаті Пилипом Іллєнком реформи в галузі.

“На цьому фото – фіналісти першого і другого (зовсім непотрібного) конкурсів на посаду голови Держкіно. Ніяких noname!!! Ольга Бесхмельніцина, Сергій Зленко і Юлія Сінькевич. Усі троє відомі персони в українському кіносвіті, а дехто навіть і за його межами. Будь-хто з них міг би достойно продовжити розпочаті Пилипом Іллєнком реформи в галузі. Але хтось вирішив зіграти на шаховій кінодошці по-своєму. В “чапаєва”! Тупо… Дуже і дуже! З такою грою я особисто не бачу ніяких перспектив розвитку. Ба, навіть продовження взятого темпу”, – зазначає Неретін. 

“Справді не мені, самоучці з одним сирим дебютом, коментувати призначення голови Держкіно, але невже це кращий фахівець за Юлію Сінькевич?”, – прокоментував подію колишній в’язень Кремля, режисер Олег Сенцов. 

Відома кінокритикиня Дар’я Бадьйор, коментуючи призначення Кудерчук, написала у фейсбуці, що у неї “нуль досвіду в кіно”, а на сторінці нової голови Держкіно у Facebook “нуль експертизи з індустрії, яку раптом вирішила спробувати очолити”. 

“Це призначення на посаду голови Держкіно – це знущання з українського кіно. Уряд призначив людину з сумнівною освітою, весь зв’язок якої з кіно закінчується… нетривалим управлінням одним з кінозалів у Запоріжжі. Цікаво, а чим вона професійніша за Юлію Сінькевич, багаторічну продюсерку Одеського міжнародного кінофестивалю, членкиню Європейської кіноакадемії, яку восени відфутболили через… недостатню компетентність? Чи, може, недостатню лояльність?”, – роздумує журналіст Сергій Стуканов.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте