Глава МВФ оцінила виконання Києвом умов фонду

01 февраля 2020 г., 21:15:00   780   0

Глава МВФ оцінила виконання Києвом умов фонду

Глава МВФ Крісталіна Георгієва прокоментувала ситуацію з наданням траншей Україні за новою програмою.

Представник МВФ відзначила "хороший прогрес" Києва у виконанні попередніх умов фонду. Про це вона сказала в коментарі "Укрінформу".

"Я дуже уважно стежу за розвитком ситуації з моменту досягнення з Україною угоди на робочому рівні. У мене також була можливість зустрітися з президентом Зеленським та командою в Давосі. Те, що ми бачимо, – це хороший прогрес", –сказала Георгієва.

Вона уточнила, що однією з умов було "представлення бюджету, обѓрунтованого у фінансовому плані". У фонді очікують також "кроки, пов’язані з верховенством права", і пообіцяли стежити за розвитком цього питання протягом найближчих тижнів.

"Наша спрямованість полягає в тому, щоб підтримати Україну на шляху до поліпшення конкурентного середовища", - додала глава МВФ.

Георгієва також звернула увагу на певні групи впливу, які є в Україні.

"Ми всі визнаємо, що в країні існують певні зацікавлені кола, які не обов’язково допомагають досягти інклюзивного зростання", – зазначила вона.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук не зміг назвати терміни нових траншів МВФ. Про трирічну програму на 5,5 мільярда доларів домовилися на початку грудня, але терміни її затвердження фондом досі невідомі.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте