У Німеччині хочуть ввести обов’язкову жіночу квоту в керівництві компаній

06 января 2021 г., 20:26:00   1383   0

У Німеччині хочуть ввести обов’язкову жіночу квоту в керівництві компаній

У Німеччині хочуть ввести обов’язкову жіночу квоту в керівництві компаній: якщо в ньому є три члена – серед них повинна бути хоча б одна жінка.

Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

“Якщо правління великої німецької компанії налічує більше трьох членів, як мінімум одним з них повинна бути жінка. Така норма закріплена в законі, схваленому в середу, 6 січня, урядом Німеччини. Тепер цей документ має розглянути бундестаг “, – повідомили в ЗМІ. 

Сказано, що мету домогтися того, щоб жінки були більш широко представлені в керівництві компаній, німецькі політики поставили кілька років тому, але зрушення в цій області відбувалися дуже повільно. До сьогоднішнього дня гендерна квота діяла в країні лише в наглядових радах великих компаній. Для інших підприємств вона носила рекомендаційний характер.

“За словами міністра у справах сім’ї, людей похилого віку, жінок та молоді ФРН Франціски Гіффай, висококваліфіковані жінки збагачують професійне та економічне життя. У свою чергу міністр юстиції Німеччини Кристіне Ламбрехт вказала на те, що жінки в керівництві компаній зможуть створити там позитивну атмосферу і стати прикладом для інших жінок, а також сприяти кар’єрному зростанню представниць прекрасної статі. Як Гіффай, так і Ламбрехт підтримали ініціативу введення обов’язкових жіночих квот в керівництві компаній”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що на підтримку закону про обов’язкову гендерну квоту виступив і міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц, який претендуватиме на пост канцлера за результатами виборів в бундестаг у вересні.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте