Бойовики на Донбасі готують дітей до участі в бойових діях

03 февраля 2021 г., 22:52:00   1142   0

Бойовики на Донбасі готують дітей до участі в бойових діях

Представники незаконних збройних формувань Росії на Донеччині залучають дітей від 10 років до участі в бойових діях: вчать стріляти та розповідають їм викривлену історію подій на Донбасі.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Досудове розслідування встановило, що з 2017 року бойовики на Донеччині залучали неповнолітніх хлопців та дівчат від 10 до 17 років до псевдопатріотичних клубів та військових таборів, де їх готують до участі в бойових діях. Зокрема, слідчі заявляють, що бойовики навчають підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашникова, а також «викривляють суть подій, що відбуваються, та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України». В Офісі генпрокурора зазначають, що загалом на окупованій території Донецької області діє понад 10 таких закладів.

Серед них є так звані громадські військово-патріотичні рухи «Молода Гвардія Донбаса», «Амазонки», «Патріот», «Бастіон» та «Степові Вовки». За даними правоохоронців, з початку збройного конфлікту на Донбасі бойовики втягнули понад сотню дітей у воєнний конфлікт. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 304 КК України (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 4 до 10 років.

Наразі триває досудове розслідування.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте