Росія зосередилася на тому, щоб розгромити Євросоюз – Роман Безсмертний

10 февраля 2021 г., 23:59:00   1485   0

Боррель Лавров


Висилка з Росії трьох європейських дипломатів, оголошення кількома європейськими лідерами щодо підтримки будівництва Північного потоку-2 – все це речі, які планувалися, синхронізувалися (відбулися під час візиту Жозепа Борреля до Москви). І очевидно, що вони можуть розглядатися як виклик європейській дипломатії, як черговий удар Росії по Європейському союзу.


Про це у своєму блозі на НВ пише екс-представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний, інформує UAINFO.org.


На сьогоднішній день треба чітко розуміти, що Росія зосередилася на тому, щоб розгромити Євросоюз. І ситуація з Боррелем – черговий урок європейській дипломатії після телячих млявих рішень по Раді Європи, коли вона пропустила і повернула делегацію РФ до засідань, що не дало довго чекати про наслідки. Такі наслідки нелогічної, м’якої, непослідовної політики Євросоюзу щодо Росії. І очевидно, що в цій ситуації ЄС негайно має сконцентруватися, і ухвалити не тільки рішення, які планувалися по санкціях після отруєння Навального, а й категорично змінити політики щодо Росії. 


Читайте також: Московське приниження Борреля має стати добрим уроком Європі – Портников


На цій пресконференції, як і на попередніх зустрічах, було абсолютно чітко зрозуміло: Росія не буде надалі співпрацювати по розробці чергової програми співпраці Росія-ЄС, і РФ гратиме на суперечностях всередині країн ЄС, щоб досягати своєї мети.


Нідерланди підігрують Росії, зверніть увагу і на Угорщину, я вже не кажу про так звані країни «оливкової Європи», які дуже часто ледь-ледь стримуються від того, щоб оголосити підтримку Росії. Останні вибори в Італії — ключова політсила, що пройшла до парламенту — фактично реалізує проросійську політику. У даному випадку, це колосальний екзамен для цілісної Європи. Додайте до цього прихід в Німеччині до керівництва ХДС нового очільника, який неодноразово висловлював проросійські заяви, і це означає, що перед ЄС стоїть величезна задача.


Читайте також: Багато кому в Європі кортить уникнути цього жорсткого "тризуба". А не вийде


Але тут треба розуміти, що слабкість Європи ставить перед нами серйозну проблему. Тут вже треба думати, чим це може обернутися для нас.


Україна втратила дуже багато часу. Пауза, що виникла після приходу до влади на Банковій Зеленського в контактах з керівниками ЄС, серйозно ослабила голос України в європейській спільноті. Він може знову зазвучати, якщо Україна зараз подасть ініціативи і виробить спільні дії з Вашингтоном, і за його підтримки можливість дій і зайняття такої позиції цілком реальні.


Повне інтерв'ю Романа Безсмертного слухайте в програмі Новий вечір Дмитра Тузова на Радіо НВ.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте