Підмінювати поняття статі “гендером” – небезпечно, – глава УГКЦ

13 февраля 2021 г., 16:57:00   1581   0

Підмінювати поняття статі “гендером” – небезпечно, – глава УГКЦ

Поняття статі є настільки важливим, що підміняти його “гендером” дуже небезпечно – ми ступаємо на слизьку основу. На цьому наголосив глава УГКЦ Святослав на зустрічі релігійних діячів з Сергієм Шкарлетом, міністром освіти і науки України.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На зустрічі Ради Церков з міністром освіти і науки йшлося про необхідність викладання предметів духовно-морального спрямування в державних закладах освіти. Як підкреслив Святослав, який головує у ВРЦіРО, дбаючи про молодь, дбаючи про добру, якісну, європейську освіту, потрібно дбати і про моральні ціннісні орієнтири. Освіта і виховання, за його словами, є єдиним цілим у рості, формуванні молодої зрілої, всесторонньо розвиненої особистості. І тут Церкви, релігійні організації та педагоги, запевнив глава УГКЦ, є партнерами. 

На його переконання, нема ідеологій, є об’єктивна істина, якої треба шукати і якої треба навчати. Святослав нагадав Сергію Шкарлету, що раніше Рада Церков вже дискутувала з Міносвіти на тему гендерної ідеології.

“Ми, очевидно, виступаємо за рівність статей. Але слово “стать” є настільки важливим, що підміняти його поняттям “гендеру” є дуже небезпечно. Ми тоді сходимо на зовсім інші філософські світоглядні основи. Сьогодні тих видів гендерної ідентифікації людини є дуже багато. Таким чином ми ступаємо на слизьку основу, чим можна дуже легко все зруйнувати”, – застеріг головуючий у ВРЦіРО.

На зустрічі було обговорено питання викладання у школах предметів морального скерування, зокрема таких як “Християнська етика”, що є вже передбачено Міністерством освіти і науки України у проекті Типової освітньої програми для 5-9 класів.

Головуючий у ВРЦіРО зазначив, що “Християнська етика” – це не якась релігійна доктрина чи катехизація. Це – спільний фундамент, який випрацьовувався, зокрема і в лоні ВРЦіРО, до якої, крім християн, належать і юдеї та мусульмани, для того, щоб дати ціннісний орієнтир для виховання наших дітей.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте