Репресії в ДАБІ, помста Чернишова

19 февраля 2021 г., 22:51:00   1056   0

Репресії в ДАБІ, помста Чернишова

Коли на кону стоїть корупційна схема з потенційним прибутком у 3 мільярди на рік, методів не обирають.

І боротьба за чорний ринок дозвільних документів архітектурно-будівельної інспекції, яка розгортається на наших очах, тільки доводить це правило. До цього моменту всі розуміли правила гри на будівельному ринку України. Чітка такса і не менш чітка ієрархія додавали певної стабільності і впевненості всім учасникам цієї великої гри з високими ставками.

Тепер же, події, що розгортаються просто зараз, мають настільки стрімкий розвиток, що навіть найкрупніші і найбільш досвідчені забудовники втратили всі можливі орієнтири і помітно нервують. То що, власне, відбувається довкола ДАБІ? Криза на цій ділянці корупційного фронту розпочалася з приходу до влади чинного міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Прихильність до нього з боку Президента Зеленського дозволила швидко отримати контроль над галуззю будівництва і безпосередньо над кадровою політикою у державній архітектурно-будівельній інспекції. Все виглядало цілком закономірним, нова влада поступово встановлювала контроль над старими схемами, розставляючи на ключові посади відданих людей. Для української політичної системи це було цілком звичним і нормальним. Ніхто не очікував, що новий господар ДАБІ незабаром змушений буде кинути всі сили правоохоронної системи проти своєї ж власної ставлениці. Як всі розуміють, йдеться про гучний конфлікт Олексія Чернишова з Іриною Король, який розгорівся навколо контролю за будівництвом на рідній для міністра Харківщині.

Спецперевірка, що неочікувано була відправлена на батьківщину Чернишова, виявила сотні порушень у роботі тамтешнього відділення ДАБІ. Це призвело до усунення від виконання обов’язків одного з найбільш відданих міністру людей, який будучи керівником цього структурного підрозділу інспекції, по-суті, забезпечував Чернишову рясний і стабільний потік чорної готівки з будівництва. Ще кілька днів тому ЗМІ оприлюднили інсайдерську інформацію про підготовку масштабного удару по ДАБІ з боку підконтрольних Банковій правоохоронних органів і ось – ці прогнози почали збуватися.

Сьогодні стало відомо, що Державне бюро розслідувань отримало ухвали про обшуки у Державній архітектурно-будівельній інспекції України, підставою для проведення яких є роздуми такого собі громадянина Олега Городянського.

І метою каральної акції є ніщо інше, як усунення від обов’язків бунтівної керівниці ДАБІ Ірини Король і придушення умовного повстання непокірних забудовників, які відмовились від платної протекції міністра і з якогось дива вирішили, що зможуть самотужки встановлювати правила у Державній архітектурно-будівельній інспекції.

Факти, отримані від джерел у ДБР, які ми не маємо наміру розкривати, чітко демонструють, що написана Городянським заява є цілеспрямованою спробою дискредитувати керівництво центрального ДАБІ і в такий спосіб ініціювати зміну керівництва інспекції, а також поставити у стійло одного з найбільш нахабних київських забудовників, який відмовився платити мзду. Мова йде про теж досить одіозну персону, а саме про відомого столичного забудовника екс-нардепа Володимира Зубика.

Щонайменше, два об’єкти з матеріалів поданих до ДБР у заяві Олега Городянського стосуються об’єктів цього впливового забудовника. Це, зокрема, забудови на вулиці Генерала Жмаченко, 20 та у провулку Приладний, 10. І Зубік лише єдиний, кого вдалося швидко ідентифікувати, а от тих, хто стане жертвою жадібності теперішніх будівельних “рєшал”, набагато більше. Адже для солідності і більшого ефекту розправа має бути помітною.

Тож найближчим часом почуємо імена більшої кількості репресованих. Немає сумніву, що руками ДБР Чернишов намагається довести, що його маленька корупційна імперія жива і спротив будь-кого, навіть досить впливових людей, буде жорстоко покараний, незважаючи на регалії. Що доводить – ДБР остаточно перетворився на інструмент реалізації темних корупційних справ. Щоправда при цьому Чернишов і компанія даремно довірились ДБР – замість таємних спецоперацій у Бюро виходить пшик. Тож і цьому випадку організатори надто халатно поставились до обґрунтування. Адже за заявником, який звернувся у ДБР з викривальними матеріалами щодо діяльності теперішнього керівництва ДАБІ, явно стирчать вуха одного з найбільш скандальних злочинних угруповань останнього десятиліття – угруповання братів Горових.

Громадська організація сприяння розвитку містобудівної діяльності “Урбанізація майбутнього” у минулому не раз засвітилась у тих справах, де потрібно було відстоювати інтереси саме цього сімейно-кримінального клану. Раніше, за часів правління Віктора Януковича, сферу будівництва і корупційні потоки у ДАБІ контролювали саме Горові. От і виходить, що розправа над Іриною Король – це їхній план з повернення контролю над архбудінспекцією, очевидно, за підтримки міністра Чернишова, завдяки його зв’язкам на Банковій, а також завдячуючи безпринципності керівництва Державного бюро розслідувань.

Не має сумніву, що люди, які роками контролювали мільярдні потоки з будівництва по всій країні, мали достатньо “зелених” аргументів, аби переконати вищих посадових осіб держави у необхідності повернення їм контролю над ДАБІ, обіцяючи спокій і стабільні та щедрі надходження.

Тим часом, ДБР знову опинилась у ролі звичайнісінького рейдера, який силою перерозподіляє корупційні потоки на чуже замовлення. І знаково, що все це відбувається напередодні річниці розстрілів на Майдані. Чи не варто було б слідчим Бюро краще зайнятися розслідуванням цього кривавого розстрілу? І чи уявляли Герої Небесної Сотні, що в результаті Революції Гідності, за перемогу якої вони пожертвували життям, Україна знов скотиться до корупційної прірви?

Василь Тростянець

informator.press

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте