Половину усіх доз вакцини від COVID-19 ввели лише в 10 багатих країнах, – правозахисники

06 марта 2021 г., 14:02:00   1134   0

Половину усіх доз вакцини від COVID-19 ввели лише в 10 багатих країнах, – правозахисники

Наразі понад половину світових доз вакцини було введено лише в 10-х багатих країнах, що становить менше 10% населення світу.

Про це йдеться в аналізі Amnesty International, Public Services International (PSI) і UNI Global Union, які закликають уряди всіх країн вжити термінових заходів для подолання нерівності в контексті процесу вакцинації від COVID-19, – передає УНН.

“Глобальна нерівність у доступі до вакцин продовжує поширюватися. Наразі більше половини світових доз вакцини було введено тільки в 10-х багатих країнах, що складає менше 10% населення світу, у той час як більше 100 країн іще не вакцинували жодної людини”, – йдеться у повідомленні Amnesty International. 

Оскільки багато бідних країн повинні були отримати свої перші партії вакцин у найближчі тижні та місяці, організації закликали уряди включити всіх медичних працівників і працівниць, які перебувають на передовій боротьби з пандемією, у свої плани розподілу – включно з тими, кого часто ігнорували під час пандемії, як-от прибиральники/ці, громадські медичні працівники/ці та працівники/ці соціальної допомоги, – щоб урятувати життя та гарантувати безпечні умови праці.

“Ключовим способом прискорити вакцинацію і запобігти подальшим смертям людей, які перебувають на передовій боротьби з COVID-19, є відмова Світової організації торгівлі від патентів разом із грантами для бідніших країн, які, можливо, усе ще не зможуть закупити вакцини навіть після скасування патентів”, – зазначила генеральна секретарка Public Services International Роза Паванеллі.

“Усі уряди повинні мати можливість купувати й поширювати вакцини від COVID-19 для нас і наших громад якомога швидше. Медперсонал буде по-справжньому в безпеці тільки тоді, коли кожен і кожна з нас будуть захищені”, – додала вона.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
01 июня 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте