Священник ПЦУ підрахував, коли православні мали би святкувати Пасху

29 марта 2021 г., 20:40:00   1150   0

Священник ПЦУ підрахував, коли православні мали би святкувати Пасху

Священник ПЦУ, викладач Київської православної богословської академії Андрій Дудченко вважає, що якщо дотримуватися рішень Першого Вселенського собору, то цьогоріч православні мали би святкувати Пасху 4 квітня. Своїми міркуваннями він поділився на сторінці в Facebook.

“Я ось чого не розумію.На Першому Вселенському соборі, серед іншого, вирішили, що всі християни святкуватимуть Пасху Христову в один день. Вирішили дотримуватися  Олександрійської пасхалії.

Алгоритм такий: 1) спочатку має настати весняне рівнодення, 2) далі має настати повний місяць, 3) в найближчу неділю після цього – Великдень”, – зазначив Андрій Дудченко. І за його підрахунками, якщо дотримуватися алгоритму, Великдень припадає на 4 квітня.

“І що ми бачимо цього року? Рівнодення настає 21 березня за новим стилем. Рівнодення – це астрономічно легко обчислюється, коли день дорівнює ночі. Тут ніяких питань, здавалося б, немає. Повний місяць, згідно астрономічним календарем, настане пізно ввечері 28 березня. Оскільки це буде пізній вечір, то літургійно це вже буде неділя.

Виходить, Пасха Христова повинна бути наступної неділі, тобто 4 квітня. Але у нас чомусь Великдень буде аж 2 травня. Усе через те, що за основу обчислення у нас береться не рівнодення, а “умовне рівнодення”, тобто 21 березня за старим стилем – день, який фактично не є рівноденням, а в нинішньому столітті спізнюється на 13 днів.

Тому ми будемо чекати наступного повного місяця, а потім неділі. Тому я за новий стиль і за нову пасхалію. Тому що треба жити не фантазіями, а реальністю. І щоб зберігати вірність рішенням Першого Вселенського собору, Великдень треба святкувати всім християнам разом”, – зазначив священник.

 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте