Дніпровським кілером виявився "переписаний" призер юнацької Олімпіади з боротьби

26 апреля 2021 г., 22:43:00   1467   0

Дніпровським кілером виявився "переписаний

У понеділок, 26 квітня 2021 року, правоохоронці звітували про встановлення особи та заочне оголошення про підозру і розшук зловмисника, який посеред білого дня 24 квітня 2021 року на Соборній площі в Дніпрі вбив громадянина України азербайджанського походження Анара Мамедова.

За офіційною інформацією МВС, 9 куль у 42-річного загиблого випустив "громадянин іншої держави 1993 року народження", дії якого кваліфіковано за ч.2 ст.115 КК України.

Обізнані співрозмовники Dетектив-Info зазначають, що йдеться про громадянина Азербайджану з анкетними даними на особу 27-річного Джаббара Юсіфа (Юсіфі), який у спортивних колах своєї Батьківщини більш відомий, як на 5 років молодший Джаббар Наджафов.

Щоб зрозуміти, з якими звитягами може бути пов’язана суттєва різниця у віці ймовірно "переписаного" достойника, варто нагадати про певні етапи спортивної біографії дитячо-юнацького періоду Джаббара.

Згідно відомостям російських ЗМІ, хлопець виховувався в Адигейській школі рукопашного бою та змішаних єдиноборств, а також неодноразово перемагав на першостях Російської Федерації з панкратіону серед атлетів-"однолітків". Втім, у подальшому Юсіфі/Наджафов начебто через сімейні обставини переїхав до Азербайджану, де відкрив у собі хист у прямому сенсі вкладати супротивників на лопатки, коли зайнявся греко-римською боротьбою.

(Джаббар Наджафов)

У цому виді змагань Джаббар здобував перемоги в чемпіонаті Азербайджану, на першостях світу та Європи, а в 2014 році - брав участь у Других Юнацьких літніх Олімпійських іграх, що проходили в китайському Нанкіні.

(Джаббар Наджафов)

Тут "15-річний" борець вийшов переможцем у трьох сутичках, однак у фінальному двобої серед борців вагової категорії до 50 кілограмів - поступився узбекському спортсмену Ільхому Бахромову.

Після повернення на Батьківщину, Наджафова у компанії інших тріумфаторів та переможців юнацької Олімпіади-2014, вітав президент Азербайджану Ільхам Алієв.

"Срібло" на змаганнях у Нанкіні вважається найвищою сходинкою п’єдесталу в кар’єрі атлета Наджафова. У липні 2015 року на його Facebook-сторінці з’являється останній допис.

Наявна версія, що торувати свій подальший шлях у дорослому житті Джаббар вирішив із новим прізвищем Юсіфі. Сторінка відповідного поціновувача спорту в Facebook була створена в 2016 році, а ще в 2014 році - у Twitter, де користувач з нікнеймом "Джабар Юсіфі" викладав світлини, на яких зображено людину, схожу на Наджафова.

(Джаббар Юсіфі/Юсіф)

Як випливає з подальших повідомлень, у 2016 та 2018 роках Джаббар в якості представника Російської Федрації брав участь у турнірах з міксфайту в Криму та бійцівському турнірі в Краснодарі.

Що ж стосується України, то буквально за два місяці до розстрілу Анара Мамедова в Дніпрі у столичних правоохоронців відбулося перше особисте знайомство з Джаббаром Наджафовим/Юсіфі. Тоді азербайджанця в ніч на 28 лютого 2021 року затримали на парковці біля станції метро "Палац Україна".

Пильну увагу "копів" молодик буцімто привернув, коли покидав салон запаркованого неподалік Mercedes’а та раптом - занервував. З судових матеріалів випливає - при появі "копів" чоловік витягнув із кишені куртки пістолет системи "Макарова" та хутко намагався позбавитися його.

"Ствол" достойник "скинув" під сусіднє авто, однак це не врятувало його від неприємностей з законом. Азербайджанця було затримано, після чого з’ясувалося - вилучений у нього пістолет згідно бази "АРМОР" позначено як зброя, що 31 травня 2014 року була викрадена у в/ч А4068, що на той час дислокувалася в Криму.

З урахуванням цього не викликає подиву той факт, що "копи" почали "гризти землю", аби з’ясувати справжні мотиви появи азіатського спортсмена в українській столиці зі зброєю. За інформацією джерел Dетектив-Info, невдовзі правоохоронці затримали ще одного етнічного азербайджанця - 26-річного громадянина України, колишнього інспектора Управління поліції охорони в Дніпропетровській області Парвіна Рзаєва. У правій кишені штанів достойника тоді було вилучено пакетик з майже 9 грамами канабісу, за цей кримінальний проступок (ч.1 ст.309 КК України) 22 березня 2021 року екс-правоохоронця засудили до штрафу в розмірі 17 тис. грн.

(Парвін Рзаєв)

Що ж стосується Наджафова/Юсіфі, то аби звільнитися йому довелося витратитися більш суттєво. За "ствол" Джаббару оголосили про підозру в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України), а процесуальним керівником у його справі випало стати обвинуваченому в спробі шахрайським шляхом видурити з київських банкірів $100 тис. прокурору Святославу Мазурику, що від початку 2021 року повернувся до роботи.

2 березня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва Ірина Литвинова обрала Джаббару запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення на волю під заставу в розмірі 181,6 тис. грн. Вочевидь, такі кошти в "гостя зі Сходу" оперативно відшукалися, оскільки менш ніж за два місяці він потрапив до об’єктивів камер спостереження, коли тікав після скоєння зухвалого розстрілу в Дніпрі Анара Мамедова.

(Анар Мамедов)

detective-info.com.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте