Апарат NASA Perseverance виявив загадкові камені на Марсі

14 мая 2021 г., 21:25:00   1225   0

Апарат NASA Perseverance виявив загадкові камені на Марсі


Марсохід NASA Perseverance використовував свій тепловізор Mastcam-Z з двома камерами, щоб зробити знімок каменів в кратері Єзеро.


Компанія Perseverance також більш детально вивчила прилеглі скелі за допомогою двох інших інструментів: свого лазера SuperCam і камери WATSON («Ширококутний топографічний датчик для операцій і інженерії») на кінці свого маніпулятора, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.


Команда місії хоче знати, чи мають камені вулканічне або осадочні походження. Вулканічні породи можуть служити геологічними годинниками, дозволяючи дослідникам краще зрозуміти історію і еволюцію озера Єзеро, в якому мільярди років тому перебували озеро і дельта річки.


Читайте також: Марсоход NASA впервые в истории получил кислород из атмосферы Красной планеты


А осадові породи, які з часом утворюються в результаті осадження бруду і піску, мають великий потенціал для збереження ознак марсіанського життя, якщо воно коли-небудь існувала в Єзеро.


Пошук біосигнатур — одна з двох основних завдань місії Perseverance, поряд зі збором і зберіганням декількох десятків зразків, потенційно мають астробіологіческіх значення. Цей первозданний марсіанський матеріал буде доставлений на Землю в рамках спільної кампанії NASA і Європейського космічного агентства, можливо, вже в 2031 році.


Читайте також: Космический зонд NASA возвращается на Землю с образцами астероида Бенну. ВИДЕО


Для визначення походження порід Єзеро може знадобитися шліфування їх поверхонь і отримання інформації про склад з їх надр за допомогою двох інших інструментів на маніпуляторі робота: PIXL («Планетарний інструмент для рентгенівської літохіміі») і SHERLOC («Сканування придатних для життя середовищ для органічних і хімічних речовин»).


«Коли ви заглядаєте всередину скелі, ви бачите всю історію», — сказав в заяві вчений проекту Perseverance Кен Фарлі з Каліфорнійського технологічного інституту в Пасадені.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте