Після півмісячної тяганини київський суд таки арештував кілера з "Очеретяного кота"

19 мая 2021 г., 22:22:00   1505   0

Після півмісячної тяганини київський суд таки арештував кілера з "Очеретяного кота

Дніпровський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання захисту про цілодобовий домашній арешт та постановив безальтернативно взяти під варту 30-річного уродженця Євпаторії Михайла Зотова, якого підозрюють у скоєнні умисного вбивства з корисливих мотивів (п.6 ч.2 ст.115 КК України), незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України) та використанні спеціальних технічних засобів (ч.1 ст.359 КК України).

Відповідне рішення 13 травня 2021 року ухвалила слідчий суддя Юлія Іваніна.

Йдеться про історію ймовірного кілера, що наприкінці 2019 року дюжиною пострілів впритул з двох пістолетів обірвав життя 41-річного Фелікса Бахвалова на парковці ресторану "Очеретяний кіт" в столичному Гідропарку.

Згідно фабули цієї справи, невдовзі після скоєння ретельно підготовленого зухвалого злочину (що за однією з версій виступав відлунням ворожнечі між двома впливовими кланами, лідерами яких виступають так звані злодії в законі чеченського та азербайджанського походження відповідно) Зотов намагався знищити речові докази та втекти за кордон. Достойника було затримано після прибуття на територію Туреччини, де надалі його понад рік тримали в міграційній в’язниці Ізміту.

Наприкінці лютого 2021 року Михайла Зотова "повернули" на Батьківщину, де за рішенням суду його було взято під варту. Обраний чоловіку "запобіжник" спливав о 23:59 10 травня 2021 року, а наприкінці квітня поточного року слідчі погодили в прокуратурі клопотання щодо продовження строків досудового слідства та пролонгації терміну тримання Зотова за ґратами.

Втім, через низку причин (надана довідка про захворювання підозрюваного на коронавірусну інфекцію, численні клопотання адвокатів Михайла Мовлайовича з відводами прокурорам та суддям, призначення безоплатних адвокатів тощо), в Дніпровському палаці правосуддя "не вклалися" у терміни, через що строк тримання під вартою достойника вичерпався (з деталями та подробицями цього можна ознайомитися в розслідуванні Dетектив-Info "Муркотіння "Очеретяних котів") та його випустили з Лук’янівського СІЗО.

Тут на Зотова вже чекала "група підтримки" (чоловіки пересували на авто, яке в подальшому неодноразово "чатувало" біля приміщення Дніпровського райсуду Києва) та правоохоронці. Останні вдалися до хитрощів - одразу ж вручили достойнику підозру в новому злочині, що стосується підпалу автівки (ч.2 ст.194 КК України), на якій втікав з "Очеретяного кота" в 2019 році кілер Фелікса Бахвалова. Силовики намагалися одразу ж здійснити затримання Михайла Мовлайовича, однак йому раптово стало зле (подейкують, що блювотний рефлекс могла викликати речовина, яку умисно проковтнув чоловік, аби не потрапити до "обіймів" силовиків).

Таким чином після кількох хвилин юридичного перебування на волі Зотов знову опинився під вартою. Однак протягом наступних днів обрати йому запобіжний захід знову таки не вдалося: передбачені для цього нормами КПК України 72 години вичерпалися в ніч на 13 травня 2021 року. Втім і тоді кримчанина не відпустили правоохоронці, які здійснили вже третє затримання достойника. Цього разу - в якості підозрюваного в справі про погрози насильством працівникам конвою (ч.1 ст.345 КК України).

Надвечір 13 травня 2021 року півмісячний марафон в історії кілера з "Очеретяного кота" найдійшов до проміжного фінішу - Михайла Зотова, який відкидає будь-яку причетність до розстрілу в столичному Гідропарку Фелікса Бахвалова, де-юре оформили за ґрати. Іншим рішенням суд залишив без задоволення скарги на незаконні затримання Зотова із застосування насильства зразка 10 та 13 травня поточного року.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте