Чехія відкриває кордони для туристів з семи країн: України в списку немає

28 мая 2021 г., 21:33:00   1397   0

Чехія відкриває кордони для туристів з семи країн: України в списку немає

Влада Чехії з понеділка, 31 травня, послаблює обмежувальні заходи, введені в рамках боротьби з COVID-19, і відкриває кордони для туристів з семи країн.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Чеська Республіка буде відкрита для туристів з семи країн – Словаччини, Угорщини, Польщі, Словенії, Хорватії, Австрії та Німеччини – по взаємним угодам.

Окрім того, чеські ресторани, бари, нічні клуби та інші заклади гостинності можуть обслуговувати клієнтів в закритих приміщеннях з понеділка, заявив в п’ятницю міністр охорони здоров’я Адам Войтех, оголосивши про більш швидке, ніж планувалося, ослаблення обмежень на COVID-19 після рішення суду.

Чеський уряд, який бореться з однією з найсерйозніших хвиль пандемії в світі, планував відкрити закриті установи з середини червня, оскільки ситуація неухильно поліпшувалася, а кількість вакцинацій збільшувалася.

Але минулого тижня Вищий адміністративний суд країни постановив, що загальні обмеження щодо ресторанів є незаконними, на підставі скарги, поданої клієнтом.

“Я не зовсім щасливий, що нам доводиться проводити таке радикальне пом’якшення в якийсь момент. Якби не рішення суду, то я б запропонував дотримуватися дати 14 червня”, – сказав Войтех під час телевізійної пресконференції.

З 17 травня ресторанам в Чеській Республіці дозволено обслуговувати клієнтів на відкритому повітрі. Також знову відкрилися школи. З понеділка знову будуть відкриті басейни, сауни і казино, а кількість учасників, допущених до культурних і спортивних заходів, збільшиться.

За словами Войтеха, для ресторанів буде досить самоперевірки на COVID-19, в той час як для всіх інших закладів, яким дозволено відкритися повторно, люди повинні будуть пройти професійне тестування.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте