Учені знайшли універсальне антитіло до COVID-19

31 мая 2021 г., 20:23:00   1599   0

Учені знайшли універсальне антитіло до COVID-19


Учені американського Науково-дослідницького інституту в Сан-Дієго Scripps Research виявили перехресно-реактивне антитіло до коронавірусу, яке спрацьовує під час інфекції COVID-19. 


Як передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ, про це повідомляється на сайті інституту.


Такі дані можуть стати початком створення вакцини ширшої дії.


«Досліджуючи зразки крові, зібрані до пандемії, і порівнюючи зразки людей, хворих на COVID-19, ми змогли визначити типи антитіл, які перехресно реагували на доброякісні коронавіруси, а також на SARS-CoV-2», - сказав Раіес Андрабі, доктор філософії, дослідник Департаменту імунології та мікробіології та автор дослідження. 


Як зазначається, у подальших тестах антитіло також нейтралізувало SARS-CoV-1 - коронавірус, що викликає атипову пневмонію, спалах якої спостерігався на початку 2000-х років.


Читайте також: Немецкая деревня оказалась неуязвимой перед COVID-19


«Нам вдалося визначити, що цей тип перехресно реактивних антитіл продукується В-лімфоцитами, які спочатку зазнавали дії коронавірусу, що викликає застуду, а потім реагували під час зараження COVID-19», - говорить Андрабі. 


За словами вчених, В-лімфоцити - важлива частина імунної системи. Вони "пам'ятають" початкові загрози захворювання і можуть циркулювати в кровотоці протягом десятиліть, готові повернутися до дій, якщо загроза виникне знову.


Читайте також: The Washington Post: Как Австралия избавилась от коронавируса


Дослідники з’ясували, що антитіло зв'язується головним чином зі стійкою частиною спайкового білка коронавірусу, яка не сильно змінюється від штаму до штаму.


За даними Worldometer, у світі зафіксовано 171 095 480 випадків COVID-19, зокрема 3 558 163 летальні, одужали 153 241 906 осіб.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте