Через жаргонізми та неконкретність суд повернув обвинувальний акт щодо "смотрящего" за Хмельниччиною

31 мая 2021 г., 22:10:00   818   0

Через жаргонізми та неконкретність суд повернув обвинувальний акт щодо "смотрящего

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо 46-річного уродженця селища Летичів Сергія Бойко, що відомий в статус так званого "смотрящего" за Хмельницькою областю на прізвисько "Грубий"/"Губернатор", якому закидають поширення злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) та вимагання з групою трьох своїх поплічників (ч.4 ст.189 КК України) 350 тис. грн. неіснуючого боргу.

Відповідне рішення 18 травня 2021 року ухвалив служитель Феміди Сергій Марцинкевич.

З його тексту випливає, що відповідних висновків суддя дійшов, виявивши суттєві юридичні недоліки.

По-перше, в палаці правосуддя акцентували увагу на тому, що в обвинувальному акті відносно "Грубого" допущено використання жаргонізмів, що є неприпустимим з огляду на положення ст.10 Конституції та ст.29 КПК України. А додатково - відсутні будь-які посилання на те, які саме тілесні ушкодження отримав потерпілий по справі.

По-друге, в обвинувальному акту не було розмежовано, які саме дії вчинив "смотрящий", чиї повноваження згідно версії слідства він набув ще в 2012 році, після набрання чинності влітку минулого року норм так званого "антизлодійського закону". Окрім цього, суду не було надано підтвердження тому, які саме розмови та яких представників кримінальних кіл буцімто свідчать про поширення Бойком злочинного впливу, а також доказів того, що "Грубий" тримав руку на пульсі діяльності більшості груп та осіб, які скоювали на Хмельниччині насильницькі злочини протягом 2012-2020 років.

Раніше Dетектив-Info вже повідомляв деталі "справи "Губернатора". Визначеному за рішенням так званих злодіїв в законі Сергія Лисенка ("Льора Сумськой") і Серго Глонті ("Гуга") "положенцю" закидали "наїзд" на одного з мешканців Хмельниччини - Дмитра Стельмаха.

(Сергій Бойко)

Згідно фабули саги, на початку лютого 2020 року Бойко відпочивав у сауні "Російська лазня", коли від свого найближчого приятеля Михайла Єрмакова дізнався про історію Стельмаха, який буцімто заборгував одному з своїх бізнес-партнерів чималу суму, після чого останній звернувся по допомогу у вирішенні його питання до поважних кіл. Слідство вважає - насправді це був лише привід, аби "хмельницькі авторитети" почали "кошмарити" Стельмаха. Як би там не було, але "Грубий" та Єрмаков буцімто дали згоду на участь у "розкуркуленні боржника" із залученням своїх знайомих Олександра Поліщука і Романа Зеленюка. Разом достойники почали "кошмарити" Стельмаха, вимагаючи в нього 350 тис. грн. Чоловік звернувся до правоохоронців, які влітку 2020 року затримали зловмисників.

У листопаді 2020 року Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції звітував про вручення "Грубому" підозри за нормами "антизлодійського закону".

Наприкінці березня 2021 року силовики рапортували про скерування обвинувального акту щодо Бойка та його спільників до суду.

Офіційних коментарів можновладців та правоохоронців з приводу повернення обвинувального акту в справі про встановлення/поширення злочинного впливу на Хмельниччині на момент підготовки цього матеріалу не було оприлюднено.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте