У Разумкова за 1,3 мільйона замовили найдорожчий проект ремонту кулуарів під прес-центр

31 мая 2021 г., 23:37:00   1006   0

У Разумкова за 1,3 мільйона замовили найдорожчий проект ремонту кулуарів під прес-центр

Управління справами апарату Верховної Ради України 20 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Грін Маєток» виготовлення проектної документації за 1,30 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені фірма запроектує реставраційний ремонт кулуарів третього поверху будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 у частині облаштування прес-центру.

Технічне завдання передбачає прес-центр на 50 місць, президію на п’ять мобільних робочих місць, дві мобільні трибуни, кімнату для роботи преси з шафами на замках, інформаційні стійки, кабінет працівників прес-центру, місця для неформального спілкування та швидких інтерв’ю, копі-центр, мережеву інфраструктуру та інше.

   

Вартість договору на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 1,49 млн грн.

Чотири конкуренти пропонували на 23-44% нижчі ціни, проте замовник їх відхилив:

  • ПП «Сабі» – за нестачу одного диплома і виконаний у 2017 році аналогічний договір, бо вимагався досвід виконання аналогічного договору протягом 2017-2021 років;
  • ТОВ «Українські архітектурні технології» – за низку документів без печатки і підпису керівника чи уповноваженої особи. Якби на них наклали кваліфікований електронний підпис, це було б еквівалентом підпису. Але їх завірили удосконаленим електронним підписом, який, відповідно до листа Мінцифри, не може вважатися кваліфікованим. Ця компанія вимагала переглянути рішення, мовляв, замовник не вимагав саме КЕП, а в тому листі Мінцифри «наголошується на можливості до 31.12.2021 використовувати удосконалені електронні підписи». Замовник на це повторив причини відхилення.
  • ТОВ «Амріта Комплексні рішення» – за відсутність двох дипломів та документів на кількох працівників, цінову пропозицію не за формою та інженера-проектувальника із сертифікатом із класом наслідків СС2, тоді як нинішній об’єкт має клас наслідків СС3;
  • ТОВ «БіВіАй Груп» – за цінову пропозицію не за формою, відсутність організаційно-правової форми в інформаційній довідці (від «НГ»: у довідці неодноразово вказано, що це ТОВ) та копії відомості з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ). Фірма надала витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДРЮО або ж ЄДР).

Таким чином, замовник обрав переможцем найдорожчого учасника «Грін Маєток». При цьому відхилена «Сабі» заявила, що «Грін Маєток» не має КВЕДу з проектування, його інженер-проектувальник не може бути головним інженером проекту, а в експертному звіті до його аналогічного договору вказана інша фірма. Замовник не погодився щодо ГІПа та відповів, що відсутність КВЕДу не забороняє діяльність, а той договір був субпідрядним.

Фірмою «Грін Маєток» із села Глибоке біля Борисполя володіє і керує Павло Красенко з міста Білгород-Дністровський на Одещині. Він також є засновником ТОВ «Київ Девелоп Груп» зі Світланою Шелест. Усього з 2016 року переможець отримав підрядів на 176,34 млн грн., найбільше – в Централізованої бухгалтерії дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

nashigroshi

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте