Фонд держмайна підготував до продажу перші об’єкти великої приватизації, – Шмигаль

14 июня 2021 г., 22:04:00   1109   0

Фонд держмайна підготував до продажу перші об’єкти великої приватизації, – Шмигаль

Перші об’єкти в рамках великої приватизації вже підготовані до продажу Фондом державного майна України.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Економіка без олігархів”, — передає РБК.

“Ухвалення 20 березня цього року закону 4543, завдяки голосуванню в Верховній раді, усунуло останню перешкоду для відновлення приватизації великих державних підприємств, або так званої “Великої приватизації”. І вже зараз перші об’єкти готові, за інформацією Фонду державного майна України”, – зазначив він.

Прем’єр наголосив, що Національною економічною стратегією-2030 передбачено зменшення ролі держави, як власника великих підприємств. У її підпорядкуванні мають функціонувати виключно стратегічно або соціально важливі підприємства.

Водночас початок “Великої приватизації” стане позитивним сигналом для інвесторів.

“Розблокування великої приватизації – це абсолютно чіткий сигнал про те, що Україна готова співпрацювати з інвесторами, готова до інвестицій, що ми забезпечимо прозорий і чесний продаж великих підприємств в Україні”, – підкреслив Денис Шмигаль.

Раніше голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявляв, що фонд завершив всю необхідну роботу для початку “Великої приватизації” і тепер очікує затвердження документів Кабінетом міністрів, що дозволить запустити аукціони з продажу великих об’єктів.

Як відомо, торік Фонд держмайна розраховував отримати дохід від приватизації в розмірі 400 млн гривень. Результати року перевершили очікування більш ніж у шість разів і склали 2,5 мільярди гривень.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте