Російський бізнесмен Гуцерієв, МАЗ і БелАЗ потрапили під санкції ЄС, – ЗМІ

21 июня 2021 г., 22:38:00   752   0

Російський бізнесмен Гуцерієв, МАЗ і БелАЗ потрапили під санкції ЄС, – ЗМІ

Російський бізнесмен Михайло Гуцерієв потрапив під нові санкції ЄС проти Білорусі у зв’язку з порушеннями прав людини владою цієї країни.

Список тих, хто потрапив під санкції, опублікувала білоруська служба Радіо Свобода.

Четвертий пакет персональних санкцій проти режиму Олександра Лукашенка схвалено у ЄС 21 червня. Гуцерієв, голова компанії “Русснефть”, відомий як великий бізнес-партнер білоруської влади.

Так, за даними видання, у списку – низка наближених до Лукашенка біізнесменів, зокрема:

Михайло Гуцерієв – за даними видання, “російський олігарх”, голова ради директорів групи “Сафмар” і нафтогазової компанії “Русснефть”. У санкційному документі : “Завдяки дружбі з Лукашенком він накопичив значне багатство та вплив серед політичної еліти в Білорусі”.

Олексій Алексін – один з найбільших бізнесменів Білорусі, який отримав ексклюзивні права від держави у сфері торгівлі тютюном. Співвласник Bremen Group, яка є головним оператором логістики. У санкційному документі: “Він підтримує тісні стосунки з Олександром Лукашенком та його сином та колишнім радником з національної безпеки Віктором Лукашенком”.

Олександр Зайцев – великий бізнесмен, його інтереси – торгівля з Об’єднаними Арабськими Еміратами та Африкою. Його компанія – Sohra Overseas. У санкційному документі: “Завдяки доступу до сім’ї Лукашенка Зайцев отримує вигідні контракти для свого бізнесу”.

Лілія Лукашенко – дружина старшого сина Лукашенка Віктора, як вказано, “пов’язана з низкою компаній, які отримують премії від Олександра Лукашенка”, а саме “Дана Холдінг”/”Дана Астра”.

Сергій Тетерін – керівник Belglobalstart, основним напрямком діяльності компанії є продаж алкоголю. У санкційному документі: “Близьке оточення Лукашенка”.

Серед компаній, які потрапили під санкції, як зазначає видання: “Сохра”, “Бреміна Груп”, “Глобалкост Менеджмент”, “БелАЗ”, “МАЗ”, “Логекс”, “Нова нафтова компанія”.

У списку санкцій загалом 78 фізичних та 8 юридичних осіб. Їх активи в ЄС будуть заморожені.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте