Справа про викрадення бізнесмена Сергія Ткаченка: потерпілий орендував житло для двох кіднеперів та волав, аби їх випустили з-за ґрат

01 июля 2021 г., 22:48:00   752   0

Справа про викрадення бізнесмена Сергія Ткаченка: потерпілий орендував житло для двох кіднеперів та волав, аби їх випустили з-за ґрат

Голосіївський районний суд Києва призначив до судового розгляду кримінальне провадження про викрадення (ч.3 ст.146 КК України), катування (ч.2 ст.127 КК України) та вимагання (ч.4 ст.189 КК України) 25 млн. дол. в акціонера "Севастопольського судно-ремонтного заводу "Південний" Сергія Ткаченка, якого група зловмисників два тижні тримала в заручниках влітку 2020 року, вимагаючи сплатити їм викуп за звільнення.

Відповідне рішення, оприлюднене у відкритій частині судового реєстру 25 червня 2021 року, ухвалила колегія в складі судді-доповідача Наталії Дмитрук та суддів-учасників: Марини Єсауленко і Олександра Бойка.

Йдеться про історію зухвалого кіднепінгу Ткаченка, якого посеред білого дня схопили 1 липня 2020 року в приміщенні столичного салону краси, надягнули кайданки та надалі тримали прикутим до батареї в підвальному приміщенні будинку по вулиці Козацькій в Голосіївському районі Києва.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, на причетність до скоєння відповідного злочину перевірялося 7 осіб.

П’ятьом з них зрештою було оголошено про підозри та взято під варту. Йдеться про 39-річного Романа Шияна, 55-річного Ігоря Григор’єва, 48-річного Ігоря Горецького, 42-річного Максима Мурзіна та 44-річного Віталія Паскалова, справу щодо яких було скеровано до суду.

Під час підготовчого розгляду прокурор заявив клопотання щодо продовження безальтернативного тримання під вартою всієї п’ятірки достойників. У свою чергу, потерпілий Ткаченко (так само, як і його дружина) просили пом’якшити Паскалову та Мурзіну запобіжні заходи, змінивши їх на нічний або цілодобовий домашній арешт.

Бізнесмен зазначив, що ним була знята квартира для проживання у ній двох своїх кривдників. Мовляв, Мурзін і Паскалов влітку минулого року допомогли Ткаченку вижити, коли той був прикований да батареї - надали першу медичну допомогу, їжу та необхіні медикаменти (інсулін). Втім, відповідні аргументи не переконали служителів Феміди, які продовжили строк тримання усіх 5 кіднеперів під вартою.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте