Водій іномарки, до салону якої сідав кілер з "Артисту", потрапив до санкційного списку РНБО

02 июля 2021 г., 23:36:00   1503   0

Водій іномарки, до салону якої сідав кілер з "Артисту

27-річний громадянин Азербайджану Джаббар Юсіфі, якого підозрюють у вчиненні 24 квітня 2021 року на Соборній площі Дніпра зухвалого умисного вбивства на замовлення (п.11 ч.2 ст.115 КК України) 42-річного Анара Мамедова, сідав до салону автомобіля BMW X5 чорного кольору, за кермом якого перебував його співвітчизник.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

Згідно із ними, під час розслідування справи про розстріл Мамедова правоохоронцям було надано доручення на встановлення особи загадкового спортсмена-стрільця, а також свідків та очевидців інциденту.

Зокрема, під час перегляду відеозаписів з камер спостереження "Безпечне місто" силовики встановили, як Юсіфі сідав до іномарки, що перебувала під керуванням 43-річного громадянина Азербайджану Багтияра Бабаєва. Слідчі вважають, що співвітчизників пов’язують дружні та ділові відносини.

(Джаббар Юсіфі невдовзі після скоєння вбивства Анара Мамедова)

(Джаббар Юсіфі в момент його затримання в Києві в лютому 2021 року)

З урахуванням цього, "копи" 25 квітня 2021 року здійснили обшук салону BMW X5 та в його водія. У переліку виявлених "трофеїв" опинилися один мисливський та три складені ножі, мачете, вісім мобільних телефонів, автомобільні номери, стартовий пістолет з патронами, а також документи та банківські картки, оформлені на громадян Азербайджану тощо.

Вилучені речі постановою слідчого було визнано речовими доказами по справі. 28 квітня 2021 року слідчий суддя Бабушкінського райсуду Дніпра частково задовольнив клопотання щодо їх арешту - зокрема, в частині машини, автономерів, мобільних телефонів, сім-карток та флеш-накопичувача.

З матеріалів порталу "Судова влада" випливає, що незгоду з таким рішенням суду висловили щонайменше двоє азербайджанців. Йдеться про Сабухі Шаріфова та вищезгаданого "друга" кілера з "Артисту" Багтияра Бабаєва.

Про цих волелюбних синів Кавказу наявні згадки в судовому реєстрі щодо подій, учасниками яких синхронно випало стати достойникам протягом останніх років саме на Харківщині (як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, через Харків 26 квітня 2021 року втік на таксі до кордону з Російською Федерацією Джаббар Юсіфі).

Зокрема, Шаріфова влітку 2016 року піддавали адміністративному стягненню у вигляді штрафу після того, як він з ознаками алкогольного сп’яніння (ст.130 КУпАП) катався за кермом автомобіля "Mitsubishi Lancer". Що ж стосується Бабаєва, то в грудні 2019 року, перебуваючи за кермом BMW, достойник в’їхав у іншу автівку, однак до суду під час розгляду відповідної адміністративної справи (ст.124 КУпАП) жодного разу не з’явився.

Зрештою, в січні 2021 року Московський райсуд Харкова визнав провину Бабаєва в ДТП та одночасно закрив провадження у зв’язку із спливом строків накладення адміністративного стягнення.

Через три місяці 43-річний азербайджанець опинився у вирі подій та прискіпливої уваги правоохоронців через розслідування справи про зухвалий розстріл у Дніпрі Анара Мамедова. Окрім цього, в травні поточного року Багтияр Бабаєв під №570 потрапив до переліку кримінальних авторитетів та "злодіїв в законі", відносно яких застосовано санкції РНБО.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте