Наявність в "Геги Озургетського" статусу злодія в законі обґрунтовують висновком лінгвістичної експертизи

22 июля 2021 г., 00:24:00   815   0

Наявність в "Геги Озургетського

Печерський районний суд Києва продовжив до 4 жовтня 2021 року строк досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою у проведенні "сходки" (ч.1 ст.255-2 КК України) та поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) 29-річним громадянином Грузії Гіоргі Кіладзе, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Гега Озургетський".

Відповідне рішення, оприлюднене у відкритій частині судового реєстру 19 липня 2021 року, ухвалила служитель Феміди Світлана Волкова.

Йдеться про звитяги першого в історії України кримінального генерала, дії якого було кваліфіковано за нормами ухваленого влітку 2020 року так званого "антизлодійського закону", а також двох його поплічників.

Згідно фабули справи, протягом листопада 2020 - січня 2021 року, засуджений до 7,5 років ув’язнення за спробу вбивства (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України) та погрозу насильством відносно прокурора (ч.1 ст.345 КК України) (детально про це - в матеріалі Dетектив-Info "Амурова стріла") "Гега Озургетський" здійснював поширення злочинного впливу на території Новгород-Сіверської виправної колонії №31.

Кіладзе закидають, що серед бранців колонії, які підтримують "злодійські поняття", він визначив своїх помічників. Зокрема, Михайло Орлов на прізвисько "Міха Краматорський" обійняв статус смотрящего за "общим", а наглядачем за "чорним" випало стати Руслану Тимчуку ("Тигр"). Саме цим достойникам, як вважають правоохоронці, "Гега Озургетський" доручив вирішення організаційного питання з приводу проведення так званої сходки в стінах виправної колонії. Відповідне зібрання відбулося 15 січня поточного року, а через два тижні, як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, в камери до Кіладзе, Тимчука та Орлова увірвалися з обшуками правоохоронці.

Вилучені під час цього "шмону" записи смотрящего за "чорним" "Тигра", де буцімто зафіксовані відомості щодо проведення злодійського зібрання та розподілу "тіньової каси" колонії, наразі заявляються правоохоронцями в якості підтвердження скоєння злочинів. Окрім цього, докази винуватості короя злочинного світу та "наглядачів" силовики здобували внаслідок здійснення негласних слідчих (розшукових) дій.

Підготуватися до відповідної аудіо/відеофіксації "сходки"та інших звитяг достойників "копам" вдалося завдяки завзяттю оперуповноваженого Новгород-Сіверської колонії Олександра Свириденка. На початку 2021 року він повідомив, що до нього звернувся "Міха Краматорський" з приводу планів "Геги Озургетського" організувати "сходку".

Наразі Свириденко, а також ще двоє співробітників колонії фігурують у справі одного з наймолодших королів кримінального світу в якості свідків. Саму ж дотичність Гіоргі Кіладзе до найпочеснішої касти злочинних генералів силовики планують доводити з використанням результатів судової лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи його висловлювань під час "сходки" тощо. В судових матеріалах міститься посилання на те, що 28 травня 2021 року експерт вже надав висновки, відповідно до яких "підтверджено, що "Гега Озургетський" має статус "злодія в законі" та вчинення ним злочинного впливу".

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте