"Прийшов час попрощатися з кар’єрою. Це все". Ольга Саладуха заявила про завершення кар’єри після виступу на Олімпіаді-2020

31 июля 2021 г., 15:28:00   1124   0

"Прийшов час попрощатися з кар’єрою. Це все

38-річна Ольга Саладуха – одна із найтитулованіших легкоатлеток в історії України. Спортсменка, яка спеціалізується у потрійному стрибку тричі вигравала чемпіонат Європи, здобувала "золото" на чемпіонаті світу та вигравала "бронзу" Олімпіади-2012.

Ігри-2020 в Токіо стали для Саладухи четвертими у кар’єрі: вона змагалася в Пекіні-2008 (сьоме місце), Лондоні-2012 ("бронза"), Ріо-2016 (не пройшла кваліфікацію) і тепер Токіо-2020. Як і п’ять років тому, Ольга не змогла пройти до фіналу.

Ольга Саладуха стрибнула на 13.91 метра - цього результату виявилося недостатньо для подолання кваліфікації. Після старту, 38-річна спортсменка дала ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, в якому розповіла про свій виступ та ймовірне завершення кар’єри.

Що сказала Саладуха після кваліфікації потрійного стрибка?

Ольг Саладуха наголосила, що цей старт є, скоріш за все, останнім для неї і вона не буде далі змагатися.

"Все зробила з тренером, щоб виступати на високому, гідному рівні. Шкода лише, що це, мабуть, останній старт і прийшов час попрощатися з кар’єрою. Це все. Дуже боляче. Емоції не передати", - сказала атлетка.

Саладуха також розповіла, що на початку сезону мала проблеми зі стегном. І визнала, що засмучена від того, що не пройшла у фінал.

"Звичайно, хотілося стрибати у фіналі. Я на це була готова. Чесно кажучи, несподівано, що не вийшов результат. З початку сезону трохи лікувалася, був надрив стегна".

Що відомо про останні сезони кар’єри Саладухи

У жовтні 2019 року Ольга Саладуха фінішувала п’ятою на чемпіонаті світу. А після цього українка не виступала майже півтора року - у тому числі і через пандемію коронавірусу. Окрім того, вона стала народною депутаткою України.

Повернення Саладухи відбулося лише наприкінці травня 2021-го. Стрибунка виступила на етапі Діамантової ліги в Досі, показавши шостий результат (14.04 метра). Для порівняння: у фіналі чемпіонату світу-2019 вона стрибала на 14.52 метра.

Після виступу у Досі у Саладухи був лише один старт перед Олімпійськими Іграми - чемпіонат України. Хоча у кваліфікації вона показала другий результат, у фіналі вона замкнула топ-10, а її найкращий результат склав 12.32 метра.

У Токіо Саладуха стрибнула далі, аніж на чемпіонаті України, але для виходу у фінал цього виявилося недостатньо. Із результатом 13.91 метри вона замкнула топ-20 кваліфікації олімпійського турніру.

Ольга Саладуха: основні досягнення

  • 1 - медаль на Олімпійських Іграх ("бронза" у Лондоні-2012)
  • 5 - золотих медалей на рівні чемпіонатів світу і Європи (у тому числі і в приміщенні).
  • 10 - разів Саладуха ставала чемпіонкою України (змагання на повітрі та приміщенні).
  • 14.99 метри - найкращий результат Саладухи в кар’єрі у потрійному стрибку (встановлений у Гельсінкі в 2012 році).
  • 21 - медаль на дорослому рівні Саладуха виграла на міжнародних змаганнях (14 - золоті).
Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте