Шахраї "розводять" українців у Viber: в чому суть нової схеми і як не стати жертвою

01 августа 2021 г., 23:48:00   945   0

Шахраї "розводять" українців у Viber: в чому суть нової схеми і як не стати її жертвою


Viber має неймовірно величезну аудиторію по всьому світу. У тому числі й в Україні. Він як і раніше є одним з найпопулярніших месенджерів. У зв'язку з цим Viber також користується популярністю і в шахраїв. Вони постійно вигадують нові схеми для легкої наживи й нещодавно придумали нову.


Як повідомило видання gsminfo, принцип обдурювання залишився колишнім, але схема відносно свіжа, інформує UAINFO.org.


Її суть в тому, що зловмисники розсилають користувачам повідомлення з розіграшем, який нібито офіційно організовують самі розробники додатку. У повідомленні дають посилання на сайт, на якому проходить розіграш. На ньому переможцю обіцяється досить солідний приз - 1 мільйон доларів.


Читайте також: "Колл-центр на зоні": на Донбасі ув'язнені прямо з камери обманювали українців


Для участі у заході потрібно просто клацнути по іконці месенджера, яка нібито запускає цю лотерею. Після клацання перед потенційним потерпілим відкривається вікно з нібито рандомним виграшем. Зазвичай, суми знаходяться в межах від 10 до 5000 тисяч доларів.


Після цього людині пропонується поспілкуватися з адміністратором. Однак насправді діалог веде не людина, а робот. Він заявляє, що користувач може виграти ще кілька призів. В процесі сума "виграшу" збільшується. Однак, коли радісний користувач вже збирається забрати "вигране", він стикається з проблемою.


Читайте також: Банду шахраїв-гастролерів, які діяли за схемою "ваш родич у біді", затримали на Київщині. ВІДЕО


Виграш в доларах, а внутрішні перекази в іноземній валюті між громадянами України заборонені. Користувачеві пропонують просте рішення - конвертувати долари в гривню. Однак така конвертація не безплатна. Природно, що комісію повинен сплатити сам "переможець". Далі перед користувачем спливає так звана фішингова форма, в якій необхідно заповнити поля з реквізитами банківської карти. Зловмисники отримують дані жертви, отримують доступ до карти та переказують всі кошти собі.


Щоб уберегтися - потрібно пам'ятати, що безплатний сир тільки в мишоловці. Звертайте увагу на адресу посилання і не переходьте на жодну, в офіційності якої ви сумніваєтеся.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте