У справі злодія в законі "Армена Знам’янського" порахували розставлених ним на Кіровоградщині "смотрящих"

21 февраля 2022 г., 18:24:00   1300   0

У справі злодія в законі "Армена Знам’янського

У справі злодія в законі "Армена Знам’янського" порахували розставлених ним на Кіровоградщині "смотрящих"

Ленінський районний суд міста Кіровограда "оновив" строки дії ухвал про дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо двох уродженців міста Знам’янка - 30-річного Артема Панченка ("Артем Хохол") та 44-річного Армена Хачатряна, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Армен Хохол"/"Армен Знам’янський". Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

Йдеться про історію оголошених у розшук достойників, яким закидають поширення злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) та дотичність до звитяг так званого "тюремного ОЗУ" (ч.1 ст.255 КК України), що згідно версії правоохоронців протягом кількох років функціонувало на Кіровоградщині, домігшись отримання від арештантів СІЗО та їх родичів грошових коштів.

Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, ідеологом створення відповідного угруповання, учасники якого "кошмарили" утриманців Кропивницького СІЗО, силовики вважають злодія в законі "Армена Хохла". За версією слідства, внесений під №562 по санкційного списку РНБО щодо кримінальних елементів Хачатрян вирішив не випробовувати долю, залишивши територію України навесні 2021 року. Вважається, що достойник, якого оголосили в міжнародний розшук, може переховуватися від правоохоронців на території Угорщини.

Що ж стосується Панченка, то його місцезнаходження також наразі невстановлено правоохоронцями. Відомо лише, що після того, як наприкінці травня 2021 року "Артему Хохлу" особисто вручили повідомлення про підозру в участі у складі "тюремного ОЗУ", молодик проігнорував чотири виклили до слідчого та дві повістки із запрошеннями до суду задля участі в засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Згідно фабули справи, угруповання під патронатом Хачатряна та участю Панченка діяло в ДУ "Кропивницький слідчий ізолятор" з 2018 року, збагатившись щонайменше на 117 тис. грн. Його учасникам закидають, що вони "кошмарили" інших ув’язнених СІЗО, вимагаючи в них сплати коштів у так званий "общак", а також в якості "компенсації" за програш в карти, причетність до розповсюдження наркотиків тощо.

Восени 2021 року, як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, до суду було скеровано обвинувальний акт відносно трьох учасників "тюремного ОЗУ". Йдеться про так званого "смотрящего" за Кропивницьким СІЗО Арсена Мартиросяна на прізвисько "Арсен", Івана Скрипку ("Ваня Чорний") та Едуарда Богатиря.

На додачу до закидів у причетності до звитяг "вимагачів із СІЗО", злодію в законі "Армену Хохлу" додатково інкримінується "профільна стаття". З матеріалів судового реєстру випливає - Хачатряну інкримінується, серед іншого, поширення злочинного впливу на території Кіровоградського регіону шляхом призначення низки так званих "смотрящих" з боку криміналітету.

За інформацією джерел Dетектив-Info, цими провідниками інтересів кримінального генерала слідство вважає вищезгаданого "наглядача" за Кропивницьким СІЗО Арсена Мартиросяна, колишнього та діючого "смотрящих" за ДУ "Кропивницька виправна колонія №6" Павла Яришева та Самвела Папаяна відповідно, а також "смотрящего" за ДУ "Петрівська виправна колонія №49" Вячеслава Таіпова.

(Наджаб Ахмедов (ліворуч) та Арсен Мартиросян)

Окрім "представництва інтересів" в установах пенітенціарної системи та Мінюсту, "Армену Знам’янському" закидають визначення так званих "смотрящих" за низкою населених пунктів на Кіровоградщині. Відповідними наглядачами з боку Хачатряна буцімто виступають: у Кропивницькому - 56-річний Микола Коваленко на прізвисько "Кеваль", у Олександрії - 44-річний Сергій Недоступ на прізвисько "Бублик", у Світловодську - 56-річний Ігор Годовенко на прізвисько "Слон", у Знам’янці - 44-річний Вачік Овакімян, а в селищі Олександрівка - 48-річний Наджаб Ахмедов.

(Зліва направо: Микола Коваленко, Сергій Недоступ та Ігор Годовенко)

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте