Перший заступник голови «Київгазу» Сергій Овчарук не вказав у декларації десятки мільйонів гривень

15 января 2018 г., 19:56:00   1248   0

Перший заступник голови «Київгазу» Сергій Овчарук не вказав у декларації десятки мільйонів гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає повну перевірку 19-ти декларацій від 13-тьох осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на прес-службу НАЗК.

В повідомленні зазначається, що до списку суб’єктів декларування, щодо яких розпочнуть перевірку, внесено Овчарука Сергія Станіславовича, першого заступника голови з економічних питань та інвестицій публічного акціонерного товариства «Київгаз». Агенти НАЗК перевірять на наявність порушень в електронній декларації чиновника за 2016 рік.

Значуща посада у Києві не заважає Овчаруку Сергію справлятися з обов’язками депутата VII скликання Верхняцької селищної ради.

У декларації посадовець повідомляє про свої дві земельні ділянки, а також про дві ділянки дружини, що знаходяться на території Верхнячки Христинівського району. Сімейний автопарк складається з чотирьох автівок. Родина проживає у квартирі, що належить дружині Сергія Овчарука, Ользі Юріївні.

Грошових активів Сергій Станіславович не вказує, натомість його дружина декларує 1 100 000 гривень. Проте ця інформація навряд чи може бути правдивою, адже посадовця раніше вже підозрювали у приховуванні статків: він не вказав про наявні корпоративні права та юридичні особи кінцевим бенефіціарним яких він є.

Так, наприклад, Овчарук Сергій є кінцевим бенефіціарним власником СВК “ЕКОПРОРДУКТ” у місті Христинівка.

А в електронній декларації про це нічого не сказано.

Так само в декларації за 2016 рік нема інформації про ТОВ “ТОРГІВЕЛЬНО-ВИРОБНИЧИЙ ДІМ “ЕЛІТ ПРОДУКТ”, ТОВ “АГРОПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ “ЕЛІТ ПРОДУКТ” та ПП “АГРОТРЕЙД ГРУПП”

На сайті НАЗК йдеться про те, що зазначення у декларації завідомо недостовірних відомостей тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до частини 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, подання завідомо недостовірних відомостей про майно на суму від 100 до 250 мінімальних заробітних плат встановлено штраф від 17 тис. до 42,5 тис. грн.

А в разі, якщо суб’єкт декларування ще й умисно не подав декларацію та сума завідомо недостовірних даних перевищує 344,5 тис. грн. – настає кримінальна відповідальність. А саме, стаття 366-1 Кримінального кодексу України передбачає у такому випадку штраф від 42,5 до 51 тис. грн., громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зважаючи на той факт, що “ЕКОПРОДУКТ” – це успішний і процвітаючий кооператив, посадовцю доведеться відповідати за приховування власних статків.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте