Нові автоаптечки доведеться укомплектувати арсеналом сучасних засобів

24 января 2018 г., 22:36:00   1425   0

Нові автоаптечки доведеться укомплектувати арсеналом сучасних засобів

Нові автомобільні аптечки потрібно укомплектувати цілим арсеналом сучасних засобів.

Про це на прес-конференції заявив інструктор Центру спеціалізованої підготовки, викладач, сертифікований Європейською радою з реанімації, Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України, а також Emergency First Response Олег Картавий

"Зараз автомобільна аптечка в нашій країні, в залежності від автомобіля: легкового або вантажного, затверджена постановою Кабміну під номером 187 від 1998 року. Цей наказ 1998 року - основний і чинний. І перелік цієї аптечки - такий же, як був у СРСР. Її хочуть зараз змінювати, і ми це вітаємо", - заявив він.

  Картавий розповів, що в аптечка повинна бути доповнена медичними рукавичками в кількості 2 штук. "Ці рукавички необхідні для надання першої медичної допомоги. Адже потрапляння інфекцій на шкіру, тим більше при травмуванні, дуже небезпечно.

Також, на мою думку, обов’язково в аптечці повинен бути арсенал кровоспинних засобів. Зараз в арсеналі аптечки є тільки гумовий джгут . Тепер же МОЗ рекомендує замінити такий простий гумовий джгут більш міцним з полімерів. Його не потрібно міняти щороку. Цей джгут не гумовий, його можна довго зберігати. Також на ньому є фіксатори, які дозволять водієві в разі травми, самостійно зафіксувати його на собі і зупинити кровотечу у себе. Це дуже важливо", - підкреслив він.  

З його слів, у нову аптечку варто обов’язково покласти налобний ліхтарик, ножиці з тупими кінцями, щоб уникнути додаткових травм.   "Але найголовніше - чим надавати допомогу. Зазвичай - це прості бинти, які марлеві і ні до чого не годяться. Зараз ці бинти будуть замінені на еластичні бинти. Вони не рвуться на тілі потерпілого. Якщо ми говоримо про незначні травми, то тут потрібні марлеві серветки. Вони бувають різні, різних розмірів. Вони повинні бути стерильні. Також в аптечці повинні бути кровоспинні бинти зі спеціальним ліками, що зупиняють кровотечу, адже кровотеча може вбити людину. В Україні можна купити такі бинти виробництва США, вони використовуються нашими військовими. Хоча у нас вже деякі виробники також виробляють такі бинти, якість яких буде з кожним днем поліпшуватися.

Такий бинт може врятувати при наскрізних пораненнях, коли частини авто при ДТП пробивають тіло. І такий бинт зараз повинен бути в новій аптечці", - зазначив він. За словами експерта, у новій аптечці також буде світловідбиваючий жилет, а також - маска зі спеціальним клапаном для штучної вентиляційних легенів.  

"Заключним етапом надання першої медичної допомоги після зупинки кровотечі повинно стати безпечне транспортування і забезпечення тепла. Для цього потрібна м’яка шина з твердим сердечником. У разі пошкодження руки або ноги можливо накладення шини. І тут не потрібно шукати палички, дощечки або підручні засоби. Тут потрібна шина. І вона виробляється в Україні. І останнє - потрібно зберегти тепло людини, адже при травмі вона втрачає не тільки кров, а й тепло. Тому в аптечці має бути теплопокривало", - підкреслив він. 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте