Голова Держаудитслужби в суді: золото – подарували, валюту – зберігали в мене родичі

12 февраля 2018 г., 15:03:00   1689   0

Голова Держаудитслужби в суді: золото – подарували, валюту – зберігали в мене родичі

Підозрювана в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірних даних голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова заявляє, що знайдене в неї під час обшуку майно «в жодному разі не є хабарем». Таку позицію вона висловила 12 лютого у приміщенні Апеляційного суду Києва перед засіданням щодо відсторонення її від посади.

За словами Гаврилової, золоті зливки, які вилучили в неї під час обшуку, ініційованого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, є подарунками.

«Це подарункові зливки, їх чотири, загальною вагою 75 грамів. Це не ті подарунки, які підпадають під визначення корупції, адже це подарунок від близьких родичів»,– запевнила посадовець. Пізніше вона, однак, заявила, що їй подарували тільки два з чотирьох зливків. 

Раніше прокурори САП повідомили, що вартість виявлених зливків – близько 80 тисяч гривень.

Окрім того, Лідія Гаврилова запевнила, що не вся вилучена в її квартирі валюта є її власністю.

«Валюта належить не мені, а іншим людям, вони вже приходили (до слідчого) і заявляли про це», – стверджує посадовець.

На уточнювальне запитання Радіо Свобода Лідія Гаврилова додала, що валюту в її квартирі зберігають її родичі, оскільки її житло має сигналізацію і перебуває під державною охороною. Посадовець звинуватила Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в тому, що вони розраховують її доходи починаючи з 2015 року, так, наче раніше вона «не працювала та не мала заощаджень».

Зі свого боку, прокурор САП Віталій Кравець наголосив, що прокуратура не має прямих доказів хабарництва голови Державної аудиторської служби, однак наголосив, що «спосіб її життя не відповідає статкам». Ідеться про такий собі «непрямий хабар», стверджує прокурор, пояснюючи факт купівлі Гавриловою квартири за більш ніж мільйон гривень, хоча ринкова вартість цього житла, за даними САП, перевищує три мільйони.

Апеляційний суд Києва переніс обидва слухання, а саме про усунення Гаврилової з посади та про арешт її майна, на 1 березня.

29 січня Солом’янській райсуд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у задоволенні клопотання щодо відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Перед цим слідчий суддя Солом’янського суду розглянув клопотання САП про застосування застави стосовно Гаврилової і задовольнив його частково. Суд застосував щодо Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, строком до 25 березня.

САП оскаржила рішення про відмову відсторонити Гаврилову від посади.

23 січня голові Державної аудиторської служби України Лідії Гавриловій детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте