“Кури-гниль”: в «Гаврилівських курчатах» виявили сальмонелу

22 февраля 2018 г., 22:55:00   1576   0

“Кури-гниль”: в «Гаврилівських курчатах» виявили сальмонелу

Якість курячого м’яса торгової марки «Гаврилівські курчата» не відповідає нормам. 

Видання провело соціальний експеримент з визначення якості курятини у магазинах та на ринку. Закупівля продукції здійснювалась випадковим методом «звичайним споживачем».

Окрім «Гаврилівських курчат» досліджували тушки бренду «Наша Ряба», «Львівські курчата», також була перевірена домашня курка з магазину та з ринку.

Зразки досліджували у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Експерти перевіряли наявність у зразках антибіотиків, гормонів, патогенних мікроорганізмів (в тому числі сальмонели), сульфаніламідів та мікотоксинів.

Результати дослідження показали, що антибіотики та гормони не присутні в жодних зразках і всі вони відповідають нормі. Однак виявлено патогенні організми, а саме сальмонелу, у курятині «Гаврилівські курчата».

«У зразку курятини № 5 («Гаврилівські курчата» — ред.) була виявлена сальмонела. Сальмонела — це патогенний мікроорганізм, який викликає захворювання як у людей, так і у птахів», — коментує результати дослідження Тетяна Гаркавенко, заступник директора інституту.

Курятину під ТМ «Гаврилівські курчата» випускає компанія «Комплекс Агромарс», що належить Євгену Сігалу.

Раніше у Вишгородському районі неподалік від Києва було виявлено поле з тоннами трупами курей. Як виявилось, незаконний могильник заскладував «Гаврилівський птахівничий комплекс» того ж таки «Агромарсу». В «Агромарсі» таку ситуацію пояснили тим, що обладнання для переробки відходів вийшло з ладу і це було вимушеною мірою.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте