Луценко каже, що звільнив спиртовий бізнес від «смотрящих»

02 марта 2018 г., 22:11:00   855   0

Луценко каже, що звільнив спиртовий бізнес від «смотрящих»

На спиртовому ринку зараз немає «смотрящих». Ринок вільний і про це говорять усі вітчизняні виробники. Таку заяву в інтерв’ю виданню «Лівий берег» зробив Юрій Луценко, генеральний прокурор України.

«Минулого року були зупинені будь-які наїзди. Сьогодні це вільний ринок», — каже Луценко.

Враховуючи отриманий досвід, Луценко обіцяє налагодити ситуацію і в інших галузях. «Коли ми звільнили цей бізнес від «криш», виявилося, що вони мігрують далі. Тому рішення буде системним», — обіцяє генпрокурор.

Зокрема, за словами Луценка, прозорішою стане діяльність митниці. Також йдеться про відкриті конкурси на доступ до державних ресурсів.

«Маємо шанс провести ці рішення через парламент до травня-червня», — додав генпрокурор.

Разом з тим, Луценко замовчує про інші проблеми спиртової галузі, зокрема, розвинений ринок контрафакту. Торік податківці вилучили в Україні «сірого» алкоголю на $1,1 млрд грн. А за оцінками асоціації «Укрпиво», українці щороку випивають 200 млн літрів незареєстрованого алкоголю.

Свої негаразди і у державного «Укрспирту». За сім років існування підприємство назбирало 135 кримінальних справ та 1,2 млрд грн боргів. Нині черговий голова «Укрспирту» обіцяє зробити підприємство інвестиційно привабливими. На базі державних потужностей планують налагодити виробництво біоетанолу, парфумів і уже почали продавати горілку за кордон.

Розвиваються справи і колишніх посадовців. Нещодавно в Румунії був затриманий екс-керівник «Укрспирту» Михайло Лабутін, якого три роки розшукував Інтерпол, і який нібито готував замах на міністра МВД Арсена Авакова.

Одного з директорів «Укрспирту» — Віктора Панкова — рік тому розстріляли у Києві, у чому також підозрюють Лабутіна

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте