На Волині посаду керівника Держгеокадастру претендують особи, помічені у “дерибані”

02 марта 2018 г., 21:29:00   1489   0

На Волині посаду керівника Держгеокадастру претендують особи, помічені у “дерибані”

Лобіювання власних інтересів, розбазарювання «бурштинових» та рекреаційних земель та судимість за корупційне діяння: на посаду керівника ГУ Держгеокадастру у Волинській області претендують особи, яких називають причетними до «земельного дерибану» на Волині та в інших областях.

Про це пишуть "Волинські новини".

Конкурс на зайняття вакантної посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області оголосили у Держгеокадастрі 8 лютого. За інформацією Єдиного державного реєстру декларацій, для взяття участі у конкурсі на зайняття згаданої посади подали декларації Анатолій Поляков, перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області, який відомий тим, що організовує «дерибан» земель на Волині та впливає через займану посаду на суб’єктів господарювання, що надають послуги в сфері землеустрою в межах області, Степан Білан, заступник начальника ГУ, який незважаючи на судимість за корупційне діяння, був призначений на цю посаду фактично одночасно з Анатолієм Поляковим та Зіновій Безкоровайний, начальник відділу розпорядження землями сільськогосподарського призначення головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, сумновідомий «розподілом» земель на Тернопіллі.

За інформацією видання, Степан Білан постановою Залізничного районного суду міста Львова від 30.09.2013 року був визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності). На нього наклали стягнення у виді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності. Згодом Апеляційний суд Львівської області постановив: постанову Залізничного районного суду Львова від 30 вересня 2013 року про притягнення Степана Білана до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 172-4 КУпАП залишити без змін, а його апеляційну скаргу – без задоволення.

Щодо Зіновія Безкоровайного, бійці АТО з Тернопільської області вказували, що він та його родина володіють низкою земельних ділянок, у той час, як бійці отримують постійні відмови.

Так, у 2013 році в один день він отримав дві земельні ділянки в селищі Великі Бірки Тернопільського району площею 15 соток та 5 соток. У 2014 році його дружина стала власницею 10 соток землі на березі Дністра в селі Хмелева Заліщицького району. Пасинок володіє 10 сотками землі в селі Підгороднє Тернопільського району. Теща має земельні ділянки площею майже 77 соток (2004 рік), 76 соток (2007 рік), 2,5 га (2007 рік) та 2,572 га (2004 рік) в селищі Великі Бірки Тернопільського району. Тесть володіє ділянками площею майже 30 соток (2011 рік), понад 77 соток (2004 рік), 2,6342 га (2004 рік) та ще однією ділянкою площа якої не вказана.

Тернопільські ЗМІ називали чиновника одним із важливих гвинтиків корупційної піраміди, яка існувала в Держкомземі.

Про численні факти зловживань Анатолія Полякова на Волині неодноразово повідомляли в ГО «Асоціація землевпорядників Волині». Так, порушували питання монополізації ринку послуг у сфері землеустрою, а саме забезпечення монопольного становища на ринку послуг таких організацій як ТзОВ «Західземлепроект» (у якому раніше працював Анатолій Поляков), ПП «Фірма «Сомгіз», ТзОВ «Азимут-плюс» та інші підприємства, які зареєстровані у Львівській області. Про лобіювання інтересів «Західземлепроекту» свідчить, наприклад, лист Анатолія Полякова керівникам структурних підрозділів ГУ Держгеокадастру у десяти районах області, де він рекомендує їм укладати договори саме з цим товариством.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте